HC Energie Karlovy Vary

Vojtěch Tomeček: Pro play-off uděláme vše!

Vojtěch Tomeček patří k největším oporám juniorského výběru karlovarské Energie. V duelu proti ruskému Atlantu se zapsal do utkání se dvěma vstřelenými brankami. K vítězné pondělní odvětě dodal: „Byli jsme aktivnější a měli jsme jim co oplácet.”

Vojto, v neděli s Atlantem prohra, v pondělí výhra vrácena i s úroky. V čem vidíte největší změnu?
Narozdíl od prvního utkání jsme byli o dost více důraznější, měli jsme větší pohyb a myslím, že jsme dnes měli i o dost více toho štěstíčka. Konečně nám to tam začalo opět padat.

Na co před druhým zápasem apelovali trenéři? Co jste měli zejména zlepšit?
Nabádali nás, abychom celkově zjednodušili hru. Dostali jsme pokyn víc zhušťovat soupeřevo brankoviště a snažit se všechno posílat na brankáře Atlantu. Byl dost nejistý a zdá se, že to vyšlo.

Atlant je prvním mužstvem západní konference. Byl to váš nejtěžší zápas v sezóně?
Rozhodně ano. Podle mého to byl nejsilnější soupeř, se kterým jsme se utkali. Atlant je po právu lídrem konference. My máme radost, že jsme dokázali urvat tři body.

Vstřelil jste čtvrtou a pátou branku Energie. Ta čtvrtá byla i s akrobatickým prvkem. Takhle jste to plánoval?
Já byl akorát na odchodu, že půjdu střídat. Byl jsme strašně unavený. Nakonec jsem to ale zkusil. Obránce mě trochu zfauloval, tak jsem to zkusil a vyšlo to. Myslím, že jsem v té situaci měl trochu štěstí.

Ke konci jste měl zaděláno na hattrick. Hráli to kluci na vás, abyste si třetí branku vstřelil?
Že by to kluci až tak plánovali, to se říct asi nedá, ale celkově ty šance byly krásné a klukům se podařilo vždy bezvadně nahrát. Mohlo to tam padnout. Důležité ale je, že jsme vyhráli.

Jak při střetech komunikujete? Je mezi hráči někdo, kdo se domluví rusky?
Co se týče celkově kabiny, tak někdo pochytil nějaká ta slova v ruštině. Máme výhodu, že náš kapitán (Jaromír Kverka ml.,) umí docela dobře rusky, tak většinou všechno řeší právě on. Jinak soupeři z jiných týmů takhle nějak moc nekomunikují.

Čeká na vás šest venkovních utkání. Kalkulujete s body? Kolik byste si jich chtěli přivézt?
Samozřejmě chceme přivézt co nejvíce bodů. Co jsme se tak nějak všichni shodli, tak musíme zkusit přivézt z Ruska alespoň nějakých devět bodů, to by nám mělo zajistit postup do play-off.

Jak to máme konkrétně vy s cestováním? Už jste si zvykl?
Nejhorší byl pro mě první trip. Jinak já jsem si už zvykl. Nikdo z nás nevěděl, co od toho čekat. Teď už víme, co na nás po příjezdu čeká a spíš si to užíváme.

Jaký je největší rozdíl v zázemí po příjezdu do Ruska? Dokázal byste porovnat?
My hrajeme na stadionech určených pro KHL, takže tam je zázemí na vysoké úrovni a dalo by se říct, že je srovnatelné s tím naším. Někdy bývá rozdíl v divácké kulise. Kolikrát je strašně vysoká návštěvnost a jindy přijde lidí strašně málo. My jsme rádi, že chodí hodně lidí na nás.

Závěrem se chci zeptat, co vše pro play-off uděláte?
Můžeme slíbit, že pojedeme na maximum a pro play-off uděláme vše, co bude v našich silách. Musíme máknout!

Související články

Ohlasy k zápasu | út 19.2.2013

Kverka a Habal: Na Challenge Cup se těšíme!

Reportáž | po 18.2.2013

Atlant se musel sklonit před Energií