HC Energie Karlovy Vary

Klimíčkova trefa zvýšila šanci na čtvrtfinále!

MHL: MHK Spartak Moskva – HC Energie Karlovy Vary 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)
Po úterní porážce na ledě moskevského Spartaku byli energetici zklamaní, jelikož věděli, že na domácí tým měli. Výkon do středeční odvety zlepšili a skvěle fungující obranou dlouho drželi bezbrankový stav. V 53. minutě pak v přesilovce Jiří Klimíček vymetl horní růžek a Energie vyhrála nejtěsnějším možným rozdílem. O víkendu hrají energetici doma, v sobotu od 17 hodin a o den později po skončení utkání A-týmu, tedy od 19 hodin. KV Arena uvidí play-off a hráči doufají, že návštěva bude co nejvyšší.
MHL, OF2, st 13.3.2013
Spartak Moskva
Karlovy Vary
0:1
0:0, 0:0, 0:1
Branky a nahrávky: 53. Klimíček. Rozhodčí: Beljajev, Sojin – Parikov, Uvarov . Vyloučení: 6:6. Využití: 0:1. Diváci: . Střely na branku: 28:32. Vhazování: 39:22. Průběh utkání: 0:1.
Spartak Moskva: Šestjorkin - Kozlovskij, Kulik, Zemčjonok, Želdakov, Vasiljev, Děmidov, Solovjov, Alexejev - Voronin, Batrak, Pešechonov - Pugolovkin, Chacej, Medvěděv - Ankudinov, Krutikov, Grecov - Pavljukov, Kučerkov, Několenko
Karlovy Vary: Habal - Klimíček, Šik, Dvořák, Schusser, Chalupa, Kvapil, Troška - Flek, Kverka, Tomeček - Harkabus, Jurák, Švec - Novák, Sýkora, Zadražil - Vrána, Csamango, Kohout

Komentář k utkání

Hosté vstoupili do druhého utkání osmifinálové série především s cílem brzy neinkasovat a to se také dařilo. Karlovarští naopak diktovali hru a byli to oni, kdo mohl na konci osmé minuty otevřít skóre zápasu, to by ale Flek nesměl přestřelit branku. Chvíli po něm byl ve veliké šanci domácích Batrak, zcela sám před Habalem ale netrefil branku. Do konce třetiny si i nadále udržovali energetici menší převahu, v gól ji však přetavit nedokázali.

Druhá dvacetiminutovka se nesla především ve znamení mnoha vyloučených a i díky přesilovým hrám dokázali domácí vyrovnat hru. Největší šanci v této pasáži si připsal opět hodně aktivní Batrak, ale ani napodruhé tváří v tvář Habalovi neuspěl.

Poslední třetina nabídla urputný hokej, vedení mohl na stranu hostí při hře ve čtyřech strhnout Jakub Flek, jeho rána však pouze orazítkovala tyč Šestjorkinovy branky. Když Spartak nevyužil zmatků v hostující obraně, udeřilo na druhé straně. V 53. minutě usedl na trestnou lavici Chacej, po půlminutě ho však zpět do hry poslal od modré tvrdě střílející Jiří Klimíček, který trefil horní růžek branky Spartaku. Domácí jako by inkasovaná branka hodně zaskočila a ti se pak nebyli schopni dostat zpět do hry. Půl minuty před koncem sice ještě zkoušeli vyrovnat při hře bez brankáře, ale na faktu, že v utkání zvítězí hráči Energie, to už nic nezměnilo.

Související články