HC Energie Karlovy Vary

Kverka z Moskvy: Uděláme vše, abychom sérii vyhráli

Ohlasy po druhém osmifinálovém duelu se ze strany karlovarského týmu nesly v pozitivním duchu. Trenér Mlejnek vyzdvihl výkon gólmana, kapitán Jaromír Kverka si pochvaloval týmového ducha. Naopak domácí trenér Tjurikov spokojený být nemohl.

Vladimir Tjurikov, trenér MHK Spartak Moskva

Důvodů naší porážky je několik. Především však hloupá vyloučení a nedostatek nasazení. Těžko můžeme pomýšlet na vítězství, když někteří naši hráči duchem na zápas ani nepřišli.

Karel Mlejnek, trenér HC Energie Karlovy Vary

Dnes jsme se prezentovali tím stylem hry, který je v play-off třeba hrát. Zápasy play-off vždy závisí na formě gólmana a týmovém duchu. Před zápasem hráči samozřejmě měli v hlavách, že se Spartakem letos pětkrát prohráli. Ale řekli jsme si, že ze sebe vydáme to nejlepší a zkusíme vyrovnat sérii na 1:1.

Jaromír Kverka, kapitán HC Energie Karlovy Vary

Je vidět, že jsou to jiné zápasy než v základní části. V úterý jsme prohráli, i když jsme odehráli dobrý zápas. Dnes jsme věděli, že jedna chyba může rozhodnout. Rusové totiž nejsou jako Kanaďané, kteří hrají naplno za jakéhokoli stavu. Spartak skončil v konferenci druhý, mají hodně kluků z KHL ale dnes na mě působili spíše jako mnoho individualit. Naproti tomu my jsme hráli jako tým, jeden za druhého. Nálada v našem týmu je teď velmi dobrá, chceme udělat další krok. Uděláme vše pro to, abychom vyhráli tuto sérii a třeba i pohár.

Související články