HC Energie Karlovy Vary

Školky zakončily sezonu společným bruslením

Sezona na ledě se chýlí ke konci nejen mediálně sledovaným kategoriím. Pomyslnou tečku za bruslařskou sezonou napsali i ti nejmenší, kteří s ledem letos získávali první zkušenosti. Společné setkání rodičů, předškolních dětí a trenérů se uskutečnilo kde jinde než na ledě tréninkové haly KV Areny.

Prohlédněte si fotografie ze společného bruslení

V letošním školním roce bruslilo v malé hale KV Areny od října pravidelně více než 220 předškolních dětí. „U většiny dětí se nám podařilo překonat strach z bruslení a od poloviny sezony se už všechny plně zapojovaly do her na ledě,“ ohlíží se rokem trenérka nejmladších bruslařů Blanka Jiskrová.

Velké poděkování bezesporu patří všem učitelkám, trenérům a pomáhajícím rodičům. „Bez přispění všech by nešlo pořádat tak rozsáhlé hry pro většinu dětí z mateřských školek,“ vzkazuje trenérka. Zmínit a ocenit je také potřeba příspěvek Města Karlovy Vary, který mohly školky pro účely bruslení využít v 1. polovině školního roku.

Druhá Mateřská školka Karlovy Vary umožnila během lekcí natáčení výukového metodického videa s názvem „Předškoláci na bruslích" (začátečníci i mírně pokročilí), které nabízí ostatním učitelům, studentům i nadšencům jednoduché metodické řady a spoustu nápadů, jak naučit děti bruslit formou her. Video přesně popisuje, co a jak dělat na ledě s těmi nejmenšími. „Vše vzniklo a bude vznikat i v dalších letech ve spolupráci HC Energie a Českého svazu ledního hokeje. Pro všechny se to dělá dobrovolně, bez dotačních programů, prostě z nadšení zapálených lidí,“ pokračuje Jiskrová.

Přinos celoročního snažení je zřejmý. Všechny dětičky na závěrečném bruslení, které mělo charakter radostného sportování a soutěžení, předvedly, že se naučily bruslit a že počáteční strach je dávno zažehnán. Bruslení je baví a je to dovednost, kterou si odnesou do života, i když třeba nikdy nebudou hrát hokej.

Blanka Jiskrová má jedno veliké přání do dalších let. „Chtěla bych, aby se i v příštím roce našli další odvážlivci, kteří svoji energii společně s hokejovou Energií věnují dětem,“ řekla na závěr.

Do projektu se zapojily tyto školy a školky: Truhlářská, Sedlec, Krušnohorská, Kap. Jaroše (Dvory), J. A. Komenského, 1. MŠ Karlovy Vary (Tašovice), Šemnice, ZŠ a MŠ Kyselka (1. a2. tř.).