HC Energie Karlovy Vary

Skladaný: Nic než výhra nepřicházelo v úvahu

A-tým Energie si vítězstvím v nedělní podvečer uchoval naději na vyhnutí se baráži. K vítězství 5:3 brankou a asistencí přispěl útočník František Skladaný. „Nemáme to ve svých rukou, ale do posledního zápasu play-out musíme jít stejně jako dnes,“ říká v našem rozhovoru.

Františku, dnes pro vás 3 body byly doslova povinností, že?
Samozřejmě. Dost zápasů a bodů jsme poztráceli, takže nic jiného než výhra nepřicházelo v úvahu. S tím jsme také do zápasu šli. Bylo to ale hodně těžké utkání.

Bylo těžké oklepat se z pátečního debaklu v Liberci?
Celkově přece jenom máme v hlavách, že jsme play-out měli dobře rozehrané a pak jsme si to sami zkomplikovali. K zápasu s Brnem jsme se ale postavili dobře a máme z něj 3 body.

Vraceli jste se ještě k utkání s Tygry, nebo jste se spíše snažili zapomenout?
Museli jsme se k tomu vrátit. Byly tam takové chyby, kterých jsme se za každou cenu museli vyvarovat. Myslím, že to pomohlo a ty chyby jsme dnes už nedělali.

Poznal jste na ledě, že Kometě o nic nešlo a mohla hrát uvolněněji?
Takové zápasy někdy bývají paradoxně horší pro ty týmy, které ty body potřebují. Týmy, kterým už o nic nejde, hrají uvolněně, zkoušejí si nové věci a padají z toho často pěkné góly. Bylo vidět, že zkoušeli některé věci, které by si asi normálně nedovolili. My s tím ale počítali a soustředili se na to, abychom vlastními chybami nedávali soupeři šance.

Jak popíšete svou branku, při které jste dorazil střelu Romana Proška?
Začalo to naším tlakem. Říkali jsme si už před utkáním, že jinak než tlakem do brány góla nedáme. Venca Skuhravý pěkně našel sjíždějícího beka, který to vystřelil, a z tohoto tlaku ta branka padla.

Má člověk v situaci, v jaké tým je, ze vstřelené branky vůbec radost?
Radost je z každého gólu. Stále hrajeme o hodně. Ve stavu, v jakém jsme, se musíme povzbuzovat za každou maličkost a musíme být vděční za každý gól.

Budete sledovat zápas Liberce, nebo se raději necháte překvapit až konečným výsledkem?
Až se osprchuju a obleču, tak se samozřejmě podívám, budu to pozorně sledovat. Víme, že teď nezáleží jenom na nás. Každopádně do posledního zápasu musíme jít stejně jako dnes.

Díky za rozhovor!

Související články

Reportáž | ne 17.3.2013

Energie porazila Kometu a stále žije