HC Energie Karlovy Vary

Dorostenci v neděli načnou semifinále, přijďte je podpořit

V neděli v 15:00 ve velké hale KV Areny odstartuje semifinále extraligy staršího dorostu. Energetici se do takto pokročilé fáze vyřazovacích bojů v této věkové kategorii dostali vůbec poprvé. „V trenérské kariéře je to pro mě největší úspěch. Vděčím za něj hráčům,“ říká hlavní trenér mužstva Václav Eismann. Zveme všechny fanoušky Energie ke sledování zápasu, vstupné je zdarma.

INFORMACE PRO NÁVŠTĚVNÍKY

Do hlavní haly KV Areny vcházejte vstupem JIH.

Vstupné se neplatí!

Trenére, vše nasvědčovalo tomu, že budete hrát s Třincem. Nakonec to je ale Jihlava, díky překvapivé výhře Písku ve Vítkovicích. Dukla by pro vás mohla být přijatelnějším soupeřem, nemyslíte?
Podle vývoje play-off jsme samozřejmě počítali spíše s tím, že naším soupeřem pro semifinále bude skutečně Třinec. Já osobně už jsem se připravoval na Třinec a pak to pro mě bylo překvapení, když jsem viděl, že Písek vyhrál v prodloužení. Nijak zvlášť se z toho ale neradujeme. S hráči jsme se bavili o tom, že v semifinále už si soupeře nevybereme. Mužstva jsou vyrovnaná a titul můžeme udělat stejně tak my jako třeba Písek. Rozhodovat budou jen maličkosti.

VZÁJEMNÉ ZÁPASY

Základní část:
25.01. Energie - Jihlava 5:0
01.03. Jihlava - Energie 4:3sn

Semifinále:
24.03. Energie - Jihlava od 15:00
26.03. Jihlava - Energie od 17:00
27.03. Jihlava - Energie od 17:00
Třetí zápas jen v případě potřeby.

Jihlavu jste doma porazili 5:0, na jejím ledě prohráli 3:4 v nájezdech. Můžete se k zápasům vrátit?
Doma se nám zápas skutečně vyvedl, dokázali jsme několikrát udeřit v přesilovce. V Jihlavě to pak bylo atypické utkání, protože jsme hráli ve velice okleštěné sestavě. Někteří naši hráči stáli kvůli špatnému vysvědčení, navíc se během zápasu zranili naši dva klíčoví centři Hroch a Osmík. Zápas dlouho směřoval k výhře domácích, my jsme pak dobře sehráli power-play v nařízeném trestném střílení jsme v poslední minutě vyrovnali.

Připravují se hráči v této kategorii jmenovitě na hru soupeře? Máte k tomuto dostatečné materiály?
Přímo na hru Jihlavy se připravujeme, máme video ze vzájemného zápasu, který jsme odehráli doma. Na tréninku si tedy namodelujeme založení útoku i obranu proti tomuto soupeři. Teď v play-off si také natáčíme naše zápasy i venku, abychom si je pak mohli analyzovat a podívat se na případné chyby, které jsme udělali.

Václav Eismann

Máte informace, zda soupeř před play-off posiloval kádr?
Víme, že určitě nastoupí obránce Dundáček, který celou sezonu odehrál za juniorku a starší dorost posílil na čtvrtfinále s Libercem. Ofenzivní síla Jihlavy pak stojí na dvojici Mandát – Jícha.

Jako roli bude hrát to, že druhé a třetí utkání sehrajete na hřišti soupeře. Je to pro vás velká nevýhoda?
V Jihlavě půjde o mimořádnou událost a očekávám návštěvu mezi pěti sty a tisícem diváků. Víme, že tam dokážou vytvořit poměrně agresivní a bouřlivé prostředí. Na to se musíme připravit. Na druhou stranu začínáme doma a věřím, že pokud v neděli v KV Areně vyhrajeme, bude tento systém pro nás výhodou.

Jaká je marodka vašeho mužstva?
Chybí nám Martin Osmík, který je po operaci. To je pro nás citelná ztráta. Jinak jsme kompletní a připravení porvat se o postup.

Posílí vás i někteří mladší hráči týmu pro MHL?
Využijeme obránce Tomáše Dvořáka a útočníka Martina Kohouta, kteří svojí individuální kvalitou určitě budou posilami. Otázka je, jak zapadnou do mužstva, které doposud šlapalo výborně. Víme, že ten zásah je citelný. Věřím však, že mužstvu budou chtít pomoc, že je kabina přijme dobře a že nakonec se to ukáže jako správné rozhodnutí.

Jak obtížné bylo rozhodování, zda takto zasáhnout do týmu, který zatím všechny zápasy play-off vyhrál?
Je to velmi citlivé. Kdyby nám v útoku zůstal Martin Osmík, tak bychom do útoku asi nesahali. Tím, že se ale v útoku uvolnilo místo, rozhodli jsme se využít Martina Kohouta. Je to špičkový hráč. Tomáš Dvořák je dobrý charakterní kluk, toho bychom vzali asi v každém případě. Teď je na nich, jak svou roli přijmou. Třeba jsme se rozhodli neměnit sestavu na přesilovky, protože ty nám fungovaly. S Tomášem i Martinem si o tom promluvíme a věřím, že to přijmou. Teď už nejde o nějaké ego, každý musí chtít úspěch mužstva. Toho jsme sice už dosáhli, ale může být ještě větší.

Jaká je nálada v mužstvu? Nemají hráči hlavy v oblacích po dosavadním zdánlivě hladkém průběhu?
Myslím, že ne. Po vítězství v Plzni byli stejně jako my trenéři v obrovské euforii. Semifinále je pro nás výborný výsledek, ale chceme udělat ještě víc.

Kam postup do semifinále řadíte ve své trenérské kariéře?
Pro mě je to největší úspěch. Vděčím za něj ale hráčům. Vidět je, jak bojovali v Plzni, kolik puků a úderů schytali, kolik úsilí do zápasů dali, to je pro mě z trenérského pohledu odměnou.

Související články