HC Energie Karlovy Vary

Dorostenci dál vítězí, doma vynulovali Duklu

St. dorost: HC Energie - HC Dukla Jihlava 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Páté vítězství v řadě zaznamenali energetici v play-off staršího dorostu. V sérii hrané na dvě vítězství se výsledkem 2:0 na krok přiblížili postupu do finále, který však budou muset dokonat na ledě soupeře. O branky se postarali Sebastian Gorčík a Ondřej Šafář, gólman Jakub Frček vychytal čisté konto.
Extraliga staršího dorostu, SF1, ne 24.3.2013
Karlovy Vary
Jihlava
2:0
0:0, 1:0, 1:0
Branky a nahrávky: 24. Gorčík (Šafář), 50. Šafař (Hroch, Vaněk). Rozhodčí: Svoboda – Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. Diváci: 280. Průběh utkání: 2:0. Stav série: 1:0.
Karlovy Vary: Frček – Dvořák, Vaněk, Binias, Blaha, Priškin, Michálek, Rulík, Veverka – Šafář, Beránek, Molnár, Dimitrov, Rubeš, Hroch, Gorčík, Petrov, Jirušek, Janata, Kohout, Pfister
Jihlava: Svoboda – Čermák, Košař, Žuček, Půža, Mandát M., Dundáček, Port – Severa, Mandát J., Balaštík, Dvořák, Mahút, Bambula, Hotař, Beran, Jícha, Anděl

Komentář k utkání

Úvod utkání byl velice opatrný. Jakoby si obě mužstva připouštěla důležitost zápasu. V první větší příležitosti se octili domácí útočníci. Kohout se v osmé minutě pokoušel překvapit jihlavského brankáře zpoza branky, ten se ale nachytat nenechal. Hosté se osmělovali déle. Patřil jim až závěr úvodního dějství, kde si dokázali vypracovat hned dvě velké šance. Mužem těchto okamžiků byl karlovarský brankář Frček, jež v brance doslova čaroval. Karlovarští hráči tak mohli děkovat především jemu za to, že 1. třetina skončila bezbrankovou remízou.

Do druhého dějství vletěli domácí hráči daleko aktivněji. V úvodu se ještě museli bránit. Dukle se ale přesilová hra vůbec nevydařila. Přesilovku domácí ustáli a vzápětí se jim podařilo udeřit. Sebastián Gorčík otevřel skóre, když potrestal hrubou chybu hostující obrany. Řítil se úplně sám na jihlavského brankáře Svobodu a i s trochou štěstí ho bekhendem prostřelil. Vstřelená branka domácí nakopla. Energie tlačila svého soka i nadále. Jihlavští však výborně bránili a nepouštěli domácí do větších šancí. V závěru druhé dvacetiminutovky se ještě ocitl ve slibné šanci Gorčík, tentokrát však mířil vysoko nad.

Do třetí třetiny vstoupili opět aktivněji domácí. Bylo vidět, že chtějí své vedení navýšit. Jihlavská obrana si ale své úkoly plnila na výbornou. Tlak Energie se stupňoval a obráncům Dukly začaly docházet síly, z čehož pramenily jejich zbytečné fauly. Energie přetavila v gól hned první nabídnutou přesilovou hru. Hostující Čermák krosčekoval a šel si odpočinout k časoměřičům. Energetikům stačilo k jejímu využití pouhých 26 vteřin. Ondřej Šafář dostal parádní nahrávku mezi kruhy a následně vymetl šibenici Svobodovy branky. Druhá branka hosty poslala definitivně ke dnu. Nebýt brankáře Svobody, mohlo být vedení karlovarských hráčů ještě vyšší. V závěru zápasu se chtěli hráči Dukly pokusit o tlak, který by jim umožnil hru v power-play. Domácí však prokázali svou zkušenost a s přehledem dvougólový náskok ubránili.

Ohlasy trenérů

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary): Pro nás to bylo nejtěžší utkání ze všech pěti, které jsme doposud v play-off hráli. Soupeř přijel velice houževnatý a organizovaný. Hrál dobře směrem do obrany a my jsme se nemohli dlouho prosadit. Z mého pohledu rozhodčí hru hodně pustili a některé zákroky byly dost na hraně. To samozřejmě platí pro obě strany stejně. Nám se podařilo v přesilové hře vstřelit uklidňující branku, ale my se na tento zápas koukáme tak, že jsme pouze nastoupili do vlaku, který jede směr finále. Je nám jasné, že nás Jihlava bude chtít z toho vlaku vysadit. Uvidíme, jak to bude vypadat na jejím stadionu.

František Zeman (HC Dukla Jihlava): Myslím si, že jsme v Karlových varech neodehráli špatný zápas, ale bez branky se nedá vyhrát. Během zápasu jsme udělali dvě hloupé chyby a domácí toho dokázali využít. Mně nezbývá nic jiného než jim pogratulovat k zisku prvního zápasu.

Fotogalerie

Související články