HC Energie Karlovy Vary

Jakub Veverka: Před zaplněnou tribunou se hraje o dost lépe

Jakub Veverka jako kapitán starších dorostenců dovedl Energii až krůček od finále extraligy. Z jeho slov šlo poznat, že tým umí motivovat a zároveň i pochválit. V rozhovoru po prvním semifinálovém utkání s Jihlavou připustil respekt z druhého utkání kvůli očekávané divácké kulise. Na druhou stranu rázně říká, že energetici chtějí odjet z Jihlavy jako vítězové.

Jakube, jak byste zhodnotil utkání?
Jsme si vědomi toho, že je to play-off, a tak jsme chtěli do toho vlítnout po hlavě. Byli jsme důrazní v osobních soubojích. Pomáhali jsme si v obraně a snažili jsme se, aby nemohli dorážet. Zároveň se nám podařilo pohlídat Mandáta a Jíchu, dvě největší hrozby Jihlavy. To vše bylo příčinou, že jsme první utkání zvládli.

V čem bylo utkání jiné, než například proti Plzni, se kterou jste hráli ve čtvrtfinále?
Plzeň má plno talentovaných kluků. Týmy z Moravy nebo třeba právě Jihlava k tomu přistupují jinak a více do toho vkládají emoce. Hraje se s nimi o dost hůř, jsou důraznější. Když hrajete do těla Plzeňákům, tak je to rozhodí. Moravské celky to spíše nakopne.

Skóre se měnilo až ve druhé třetině. Nabádal vás trenér k opatrnosti?
Trenér nám říkal, ať vyčkáváme a hrajeme si to, co jsme hráli už v první třetině. Hrát si svojí hru a vyčkávat na naší šanci. Naštěstí nám to tam padlo a mohli jsme pokračovat v našem stylu.

Největší hrozbou Jihlavy je mladík Jícha. Na jeho osobu nějaké instrukce zazněly?
Věděli jsme, že když mu dáme prostor, tak může zahrozit. Osobní obranu jsme na něho nenasadili. Měli jsme hlídat celou jejich pětku, protože jsou opravdu nebezpeční ve hře dopředu.

Obránců bylo psáno osm, přesto hrály jen tři obranné dvojice, že?
Obránce musí být v tempu a pokud se hraje na více dvojic, tak pak dlouho sedí, což obráncům škodí. Pro každého hráče je dobré, když chodí rychle na led.

Příští zápas se odehraje na Vysočině, v Jihlavě. Co od něj očekáváte?
Tam to bude hodně těžké, protože v Jihlavě se podobné soutěže dost propagují a zpravidla na ně chodí dost diváků. Jejich fanoušci přijeli i dnes až do Karlových Varů. U nich to bude peklo. Pořád ale věřím v to, že tam jedno z případných dvou utkání zvládneme.

Více diváků než obvykle ale přišlo i do KV Areny...
Jsme strašně moc vděčni za dnešní návštěvu. Jsme rádi, že lidé na nás přišli v takovém hojném počtu. Upřímně vůbec jsme neočekávali nějakou velkou návštěvu. Radost nám udělal i na začátku fanklub, který dorazil. Hraje se o dost lépe, když je tribuna zaplněná.