HC Energie Karlovy Vary

Je tu finále! Přijďte fandit starším dorostencům

V neděli 31. března rozehrají v hlavní hale KV Areny starší dorostenci Energie poslední sérii letošního play-off. K tomu, aby svou pohádkovou sezonu zakončili zlatou tečkou, můžete dopomoci i Vy. Přijďte se na utkání zdarma podívat a podpořit mladé Karlovaráky proti třineckým Ocelářům.

INFORMACE PRO NÁVŠTĚVNÍKY

Do hlavní haly KV Areny vcházejte vstupem JIH.

Vstupné se neplatí!

Starší dorostenci HC Energie Karlovy Vary se probojovali do extraligového finále a čekali na svého soupeře, který vyšel až z třetího zápasu série Třinec – Písek. „Chtěli jsme více Třinec, protože Písek doma ještě neprohrál. Povedlo se. Začíná se zase od nuly, ale myslím si, že my jsme nyní schopni všeho. Do zápasů dáme všechno,“ burcuje své spoluhráče Daniel Hroch, střelec branky, jež ukončila semifinálovou sérii s Jihlavou.

První utkání finále se bude hrát v KV Areně, druhé a případné třetí se pak odehraje v Třinci. „Domácí zápas se uskuteční v neděli a to od 15:30 hodin. Oficiální termín byl stanovený na sobotu, ale to je ve velké hale koncert Pražského výběru. Jednali jsme s Třincem, a ten nám vyšel vstříc. Jinak bychom museli zápas přeložit do malé haly,“ říká mluvčí klubu Jiří Holý.

Kvality třineckých Ocelářů jsou jasné už při pohledu na tabulku. „Jsou suverénními vítězi základní části, takže o roli favorita nemůže být pochyb. Třinec se opírá o několik výborných hráčů, například o kapitána Růžičku, který tým táhne,“ upozorňuje hlavní trenér mužstva Václav Eismann.

VZÁJEMNÉ ZÁPASY

Základní část:
02.02. Třinec - Energie 1:0p
09.03. Energie - Třinec 5:7

Finále:
31.03. Energie - Třinec od 15:30
02.04. Třinec - Energie od 16:00
03.04. Třinec - Energie od 16:00
Třetí zápas jen v případě potřeby.

Přesto nevstupují energetici do vyřazovacích bojů předem poraženi. Vždyť v dosavadním průběhu už vyřadili dva lépe postavené celky, Plzeň a Jihlavu. Pouze v osmifinále proti Havířovu byli papírovými favority. „Jsme těsně pod vrcholem a nikdo z nás teď tu cestu nechce skončit. Jednoduše, chceme titul a uděláme pro to maximum,“ slibuje trenér.

Energetici se nelekají ani letošní vzájemné bilance s Oceláři. „V základní části jsme s Třincem ze šesti bodů uhráli jeden. Na to se ale teď nekoukáme. Nacházíme se v úplně jiném rozpoložení a titul můžeme získat stejně jako oni. Vidím to padesát na padesát,“ odhaduje trenér.

V Jihlavě odchytal druhý semifinálový duel Jan Harakal. V play-off se tak do branky Energie poprvé postavil někdo jiný než Jakub Frček. „Naše brankářská jednička Jakub Frček je nemocný, ale všichni věříme, že bude do neděle v pořádku. V play-off si drží průměr jedné branky na utkání. Jinak ostatní hráči jsou v pořádku,“ informuje na závěr Václav Eismann o aktuální marodce.

Další úspěch karlovarské mládeže

Kategorie staršího dorostu (U18) se letos do semifinále a samozřejmě i finále probojovala vůbec poprvé. Má však na co navazovat, karlovarský mládežnický hokej v nedávné minulosti zaznamenal řadu úspěchů, které stojí za to připomenout.

  • 2007, HC Energie vicemistr extraligy juniorů
  • 2008, HC Energie mistr extraligy juniorů
  • 2011, HC Energie vicemistr extraligy juniorů
  • 2013, HC Energie postoupila do play-off MHL

Související články