HC Energie Karlovy Vary

Přijďte se vyfotit s pohárem pro vicemistry play-out!

Od 15. dubna až do konce měsíce bude v prostorách pizzerie v KV Areně ve speciální vitríně vystaven pohár pro druhý nejlepší celek play-out 2013. Nově vzniklou trofej v uplynulém týdnu převzalo vedení klubu od zástupců ČSLH a nabízí nyní fanouškům unikátní příležitost pořídit si s ní památeční fotografii.

Udílet věcné ocenění za umístění ve skupině, které se všechny kluby chtějí vyhnout, se Český svaz ledního hokeje rozhodl letos vůbec poprvé. Inspirací nepochybně byl i Pohár naděje, tedy obdobná trofej, kterou letos v průběhu sezony zavedlo vedení KHL. „Dalším důvodem bylo ocenit úsilí hráčů. Play-out je nesmírně náročná soutěž a nápor na psychiku hokejistů je zde dokonce větší, než v play-off,“ uvádí se v oficiálním prohlášení na webu ČSLH.

Pohár bude v Pizzerii u Areny vystaven od 15. dubna. Diváci, kteří dorazí hned první den, si navíc budou moci odnést vicemistrovský plakát mužstva a podepsanou kartičku Romana Proška. Ten vstřelil vítěznou (tzv. stříbrnou) branku v posledním utkání v Chomutově.

Samotnou trofej ještě neviděli ani sami hráči Energie. Oba poháry, tedy pro mistry a menší pohár pro vicemistry play-out, byly totiž v posledním kole přichystány v Brně. Vše nasvědčovalo tomu, že si stříkající šampaňské a padající konfety užijí brněnský Radim Bičánek a liberecký Petr Nedvěd, tedy kapitáni obou týmů. Do baráže však nakonec zamířil právě Liberec, a menší pohár tak musel být převezen do Karlových Varů. Zde bude po skončení výstavy v pizzerii uschován na klubovém patře ve vitríně mezi poháry pro vítěze extraligy 2009 a vítěze baráže 2001.

A jak samotná trofej vypadá? Po neblahých zkušenostech s poháry pro vítěze play-off byl tentokrát použit materiál s příměsí titanu, aby pohár v bujarých oslavách lépe obstál. Součástí je i podstavec s prostorem pro připevňování plaket se jmény minulých i budoucích vítězů (na fotografii výše zatím chybí). Pohár pro vicemistry play-out tak do Karlových Varů přijel s plaketami těchto týmů: HC Moeller Pardubice (2008), HC GEUS OKNA Kladno (2009 a 2010), HC Sparta Praha (2011) a HC Slavia Praha (2012). Co se prvních míst v play-out týče, zde je historicky nejúspěšnějším celkem Kometa Brno, které se tento titul letos povedlo vyhrát už potřetí. Po jednom titulu mají také Vítkovice, České Budějovice a Karlovy Vary.

Apríl

Článek výše se nezakládá na pravdě. O skutečných akcích připravovaných pro fanoušky budeme na hokejkv.cz včas informovat. Připomeňte si zatím naše dřívější aprílové žerty: