HC Energie Karlovy Vary

Mladíci Energie ročníku 1999 skončili v republice čtvrtí

Minulý týden se žáci ročníku 1999 zúčastnili v Chomutově Mistrovství republiky ve své věkové kategorii, kam postoupili vítězové jednotlivých skupiny Žákovské ligy a pořádající domácí tým. Celkově sehráli Karlovarští pět zápasů s bilancí jedna výhra, jedna výhra v prodloužení a tři porážky, celkově nasbírali 5 bodů.

Tento turnaj byl pro tým velice významný, a proto se trenéři snažili o velice profesionální přípravu, která se skládala z přípravy na ledě, na suchu, ale i u videa. Dbáno bylo též na stravování, které bylo vždy přesně načasované s ohledem na začátky utkání. Důležitá byla i regenerace, protože kluci hráli každý den. Celý tým přistupoval k tomuto turnaji i jeho přípravě s velkým respektem a chutí.

Vstupem do tohoto turnaje bylo derby s Plzní, ve kterém Karlovarští inkasovali 74 vteřiny před koncem třetí třetiny rozhodující gól. Výsledek tohoto utkání a výsledek utkání s Kometou Brno, se kterou Energie vedla po padesáti minutách 3:1, ale v posledních dvou minutách o body přišla, se ukázal jako rozhodující pro konečné umístění.

Závěr zápasu Karlovarským naopak vyšel v duelu s domácími Piráty, kdy v závěru zápasu dokázali dvakrát odpovědět na vedoucí branku domácích, avšak těsně před koncem vyrovnali a v nájezdech si připsali druhý bod. Vysokou prohru pak Energie utrpěla s Pardubicemi, kdy na tým ve třetím utkání dolehla únava z dvou předchozích velice těžkých zápasů. Poslední utkání sehráli energetici s Třincem, kdy se jim vydařila první třetina a zápas pak dotáhli do tříbodového vítězství, což znamenalo v konečném zúčtování turnaje 4. příčku celkového pořadí.

Na tomto turnaji nemohl tým doplnit žádný z hráčů, kteří v sezoně hráli za mladší dorost, jak tomu bylo u všech ostatních týmů. Energie měla ze všech účastníků nejmladší kádr, když do turnaje ročníku 1999 zasáhlo celkem 6 hráčů ročníku 2000. Přesto tým byl schopný udržet krok se soupeři, a proto tento velice kvalitní turnaj trenéři vyhodnotili jako úspěšný.

Výsledky Energie na turnaji

HC Plzeň 1929 – HC Energie Karlovy Vary 5:3 (1:2, 2:0, 2:1)
Piráti Chomutov – HC Energie Karlovy Vary 5:6sn (2:0, 1:1, 2:4 – 0:0)
HC Energie Karlovy Vary – HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 1:10 (1:1, 0:5, 0:4)
HC Kometa Brno – HC Energie Karlovy Vary 4:3 (1:2, 0:0, 3:1)
HC Energie Karlovy Vary – HC Oceláři Třinec 6:3 (4:1, 2:2, 0:0)

Tabulka turnaje

1. HC Kometa Brno 5 23:9 15 bodů
2. HC Plzeň 1929 5 25:13 12 bodů
3. HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 5 38:19 9 bodů
4. HC Energie Karlovy Vary 5 19:27 5 bodů
5. Piráti Chomutov 5 28:33 4 body
6. HC Oceláři Třinec 5 10:42 0 bodů

Soupiska Energie

Brankáři: Jakub Klein, Miloslav Fuksa, Dominik Heger
Obránci: Václav Chmiel, Pavel Koco, Šimon Glanc, Tomáš Přibyl, Dan Kellner, Filip Bernáth, Jakub Ptáček, Petr Kořán
Útočníci: Martin Tocik, Danil Petrov, Otakar Šik, Radek Prošek, Jiří Halberštát, Jiří Nídl, Jaroslav Vašíček, Tvan Tvanh Hoang, Jakub Habr, Jaroslav Maloušek, Jan Bečka, Dennis Šetek, Patrik Šťastný