HC Energie Karlovy Vary

Martin Frk mistrem QMJHL. Gratulujeme!

Odchovanec HC Energie se stal vítězem play-off QMJHL, když se svými spoluhráči z Halifaxu ve finále vyřadili tým Baie-Comeau Drakkar 4:1 na zápasy. Rodák z Budíkova byl navíc druhým nejproduktivnějším hráčem celého play-off, ve kterém zaznamenal 12 branek a 23 asistencí. HC Energie Karlovy Vary se připojuje ke gratulantům.

Halifax Mooseheads nyní čeká účast na Memorial Cupu. Na turnaji se v termínu 17. - 26. května utkají vítězové nejvýznamnějších kanadských juniorských lig, tedy OHL (vítěz London Knights), QMJHL (vítěz Halifax Mooseheads) a WHL (vítěz Portland Winterhawks). Tuto trojici doplní pořadatelský tým, kterým letos jsou Saskatoon Blades.

Martin Frk v Halifaxu odehrál svou třetí sezonu a nyní se pokusí prosadit do sestavy Detroitu Red Wings, který jej v roce 2011 draftoval a v létě 2012 s ním podepsal nováčkovskou smlouvu. Frk patřil k oporám všech mládežnických reprezentací Česka, letos se do povědomí fanoušků zapsal i husarským kouskem, když v utkání play-off nastřílel týmu Saint John Sea Dogs 5 branek a přidal 3 asistence. Na sestřih zápasu se můžete podívat níže, na dalším videu pak uvidíte, konec posledního finálového utkání.