HC Energie Karlovy Vary

Radim Hruška: Když změna, tak pořádná

Radim Hruška přichází do Karlových Varů na post středního útočníka. Trenéři HC Energie s tímto osmadvacetiletým a 188 centimetrů vysokým hráčem zatím počítají na místo centra druhé formace. Přečtěte si rozhovor s novou posilou.

Radime, jak dlouho trvaly námluvy s Energií?
Dlouho se čekalo jak dopadnou jednání s Vítkovicemi. Nejprve to vypadalo dobře, ale pak to nějak ochablo z obou stran. Potřeboval jsem změnu a ozvaly se Karlovy Vary. Neváhal jsem. Když změna, tak pořádná. Stěhuji se až na druhou stranu republiky.

Celkům, kde jste v nedávné minulosti působil, se herně dařilo. Naopak Energie neměla poslední sezony nejlepší...
To je pravda, v Brně i Vítkovicích se mi dařilo. Já pevně věřím, že jsem dostatečně zkušený a ty úspěšné sezony dokáži přenést i do Karlových Varů a posuneme je mnohem výše.

Energie prochází obrovskou změnou. Už čtrnáct hráčů skončilo a vy jste zatím jedním z mála, kdo přichází...
Nevím jaká tady byla parta, ale vedení se rozhodlo do týmu razantně zasáhnout. Dlouho se nehrálo play-off, a toto důsledek. Co se týče posil, tak do začátku soutěže ještě někdo musí přijít.

S kým si v kabině zatím nejvíc rozumíte?
Jsem typ člověka, který s nikým nemá problém. Několik kluků znám z minulých působení. Jinak čas od času zajdeme s mladým Honzou Látalem na kávu. Myslím si, že se tvoří výborná parta, která dokáže táhnout za jeden provaz a bude bojovat o play-off.

Jaká jste si sám určil cíle?
Jsem pověrčivý a své cíle neříkám nahlas. Ve Vítkovicích jsme nedostával moc prostoru a věřím, že se to zlepší. Momentálně jsem jedním z věkově nejstarších hráčů a mým úkolem bude pomoci mladším klukům. Cíle jsou jasné. Dostat tým minimálně do předkola a jít do play-off.

Budete se do Karlových Varů stěhovat nebo budete nějakým způsobem dojíždět?
Zatím jsem v penzionku U Vlášků v Dalovicích. Ale už jsem se byl s rodinou podívat na nějaké byty. Jinými slovy říkám, že se přestěhujeme, ale to bude až v srpnu.

Co vás baví kromě hokeje?
Je to sport obecně. Rád si zahraji tenis. Golfu jsem zatím nepropadl. Jinak se samozřejmě věnuji rodině a své dcerce.

Tenisové kurty jsou v dolní části Dalovic. Už jste tam byl?
Zatím ne. Ani nevím, že někde v Dalovicích jsou. Jsem tady zatím krátce, ale určitě je půjdu vyzkoušet.

Je náročné jezdit z Karlových Varů do Ostravy?
Autem nejezdím. Jak je rozkopaná dálnice, tak to nepřipadá v úvahu. Když jedu domů, tak vyrazím autobusem a z Prahy vlakem a to se vydržet dá.

Díky za rozhovor!