HC Energie Karlovy Vary

Zápas v Lubech se nesl v exhibičním duchu, zvítězila Energie

Hokejisté karlovarské Energie se během letní přípravy snaží oslovit co největší počet fanoušků. Proto se vypravují na různá místa v kraji, kde nastoupí proti místnímu fotbalovému klubu a v exhibičním utkání poměří síly. Naposledy se energetici představili v Lubech u Chebu, kde na ně čekala jedenáctka TJ Strunal. Nakonec hokejisté zvítězili 4:1. Fotografie z utkání naleznete v galerii.

Činovníci TJ Strunal ve spolupráci s Technickými službami města Luby připravili pro utkání dokonalé zázemí. Předpověď počasí hlásila vydatný déšť, a tak od dopoledních hodin stavěli stany a provizorní přístřešky. Navíc posekali veškerou zeleň jak na hřišti, tak okolo něj.

Co se týče občerstvení, tak o to se postaral Standa Bartůněk společně se svým týmem. Grilovaly se klobásky pana Hedvika, připravený byl gulášek a jiné dobroty. „Při přípravách nám občas pěkně zapršelo, a tak těsně před pátou hodinou jsme začali mít strach, že na hřišti budeme sami a přijde jen pár nadšenců fotbalu a hokeje,“ svěřil se hlavní pořadatel zápasů Vladimír Remža. Stánek se zastoupením regionálních Deníků a Fanshop HC Energie nemohl chybět.

Před samotným zápasem dostal bývalý fotbalista TJ Strunal Otakar Mlčoch od představitelů klubu malý balíček k padesátým narozeninám. Aby nebylo rodiny Mlčochů málo, tak čestnou vykopávku provedl dvaaosmdesátiletý Antonín Mlčoch nejstarší.

Zpět ale k samotnému utkání. Strunal začal náporem a dokázal Energii zatlačit před její pokutové území. Šance Mičocha, Balhara či Johana však zůstaly nevyužity. Když už se našel domácí borec, který zamířil přesně mezi tři tyče, stál na místě pozorný brankář Marek Hovorka. Jinak povoláním útočník.

Hokejisté bránili a spoléhali na brejky. Jinými slovy se snažili domácí hráče utahat. První samostatnou akci hostí využil Martin Zaťovič a několik minut po něm byl přesný i Michal Gulaši. Za tohoto stavu se mělo odcházet do šaten, ale hráči si šli jen na několik okamžiků sednout na střídačku. „Dobrý fotbal. Je vidět, že hokejisté jsou běhavější. Mají podstatně více natrénováno,“ popsal první pětačtyřicetiminutovku šéf fotbalu v Lubech Josef Heřmánek.

O přestávkový program se postarala děvčata z aerobiku pod vedením Hany Mlčochové a country skupina DrSoni.

Domácí Strunal disponoval více jak dvaceti hráči, kteří se do zápisu ani nevešli. „Nepamatuji, kdy jsme měli naposledy tolik hráčů,“ doplnil Heřmánek.

Ve druhém poločase podařilo domácím celku snížit zásluhou Bartůňka. Když už to vypadalo, že se Strunalu podaří vyrovnat, přeřadil na vyšší rychlostní stupeň David Zucker. Nejprve byl faulován a byla nařízena penalta, kterou ovšem neproměnil. Neujala se ani jeho druhá střela, jež skončila těsně vedle. Na třetí pokus to už vyšlo a Energie odskočila opět o dvě branky. Tečku za zápasem pak udělal Jiří Doležal, jenž se nezadržitelně prodral před Karla Sandnera a zvýšil na 1:4.

Po fotbálku došlo na společné fotografování a hráči šli na svačinku. „Výborný gulášek,“ pochvaloval si Michal Vachovec, když si poněkolikáté přidával.

Sportovní odpoledne uzavřela autogramiáda. „Pořadatelé utkání udělali maximum, aby se celý den vydařil, včetně komentátora, který diváky bavil po celou dobu utkání trefnými připomínkami,“ ocenil organizaci marketingový asistent HC Energie Tomáš Němec.


TJ Strunal Luby – HC Energie Karlovy Vary 4:1 (2:0)
Branky: Zaťovič, Gulaši, Zucker, Doležal – Bartůněk. Rozhodčí: Kuchta – Blažková, Pavel Mlčoch.

TJ Strunal Luby: Sandner – Mičuch, Makovec, Johan, Mikita, Balhar, Svědík, Fara, Dimitrenko, Antonín Mlčoch ml., Lafata, Málek, Kasika, Hnilica, Antonín Mlčoch st., Bartůněk a další (během poločasu nastoupili další hráči, kteří si vyměnili dresy).

HC Energie Karlovy Vary: Hovorka – J. Tomeček, Závorka, M. Rohan, Gulaši, Doležal, T. Rohan, Zucker, Koblasa, Vlach, Vachovec, Vaněk, V. Tomeček, Parýzek, Zaťovič.