HC Energie Karlovy Vary

A-tým poprvé vyjel na ledovou plochu

Hokejisté A-týmu HC Energie vyjeli v pondělí v 10 hodin dopoledne na ledovou plochu malé haly KV Areny k prvnímu tréninku po dovolené. Trenérům se hlásilo sedmadvacet hráčů a tři brankáři. K týmu už se připojil i zkušený bek Radim Bičánek. „Nikdo není zraněný a ani nám nikdo nechybí,“ hlásí asistent trenéra Karel Mlejnek.

FOTOGRAFIE Z TRÉNINKU

Vraťme se ale v čase o trochu zpět. Na začátku července se tým rozjel na dovolenou, když byla zakončena suchá příprava. „Každý hráč dostal individuální tréninkový plán a toho se během dovolené držel. V minulém týdnu hráči podstoupili testy na Institutu sportovního lékařství v Praze a podle výsledků budeme vědět, kdo co o dovolené dělal,“ poznamenal Mlejnek.

První tréninky na ledě má v režii kondiční kouč Martin Holý. „Zaměřili jsme se na techniku bruslení a práci s holí. Od čtvrtka pak najedeme na klasický rytmus dvoufázových tréninků. Tým bude rozdělen na dvě poloviny. Jedna část bude na ledové ploše, druhá pak v posilovně,“ přidává Mlejnek.


Asistent trenéra Karel Mlejnek a masér Michal Kábele

Pomalu také začíná krystalizovat sestava týmu. „Máme už s trenérem Žemličkou nějakou představu o složení jednotlivých formací. To se ale všechno může během přípravných utkání změnit. Všichni hráči jsou na tom stejně a každý dostane prostor se předvést,“ pokračuje.

Celkem dvanáct utkání mají energetici v plánu před startem extraligy. „Podle nás trenérů je to optimální počet na to, abychom dobře poznali hráče. Osobně jsem velice rád, že budeme hrát hodně utkání se soupeři ze zahraničí. Ruské týmy mají vyšší kvalitu a dokáží nás daleko více prověřit,“ myslí si asistent Mlejnek.

Na ledě byl tým společně poprvé ale hráči do 25 let už minulý týden absolvovali tréninkové dávky na suchu. „Je to možná trochu zastaralý model, ale my jsme u něj zůstali. Podle našeho názoru hráči do pětadvaceti let potřebují být více pod dohledem a i do příštích let u tohoto modelu s menšími obměnami zůstaneme,“ uzavírá Karel Mlejnek.

První přípravné utkání odehrají hokejisté HC Energie ve čtvrtek 1. srpna, kdy KV Areně přivítají od 18 hodin Piráty z Chomutova. Jednotlivé vstupenky na zápas pořídíte za 60 Kč.