HC Energie Karlovy Vary

Energetiky čekají náročná utkání v Landshutu

Hokejisty A-týmu karlovarské Energie čekají během dvou dnů dvě náročná utkání na ledě soupeře. V úterý se v německém Landshutu od 19:30 střetnou s účastníkem KHL Nižněkamskem a o den později ve stejný čas s domácími Cannibals.

Obě utkání se měla původně měla hrát od 19:00. „Došlo k časovému posunutí zápasů. O nic nejde. Pouze budeme začínat o půl hodiny později,“ vysvětluje asistent Karel Mlejnek. Utkání se hrají na zimním stadionu Städtische Eissporthalle v Landshutu.

„Očekáváme, že nás oba soupeři důkladně prověří. Nižněkemsk je v Landshutu na soustředění a je to opravdu kvalitní tým. Domácí Cannibals patří k předním celkům v Německu, takže očekávám, že nás čekají náročná utkání,“ říká před odjezdem asistent Richarda Žemličky.

Energetici v úterý dopoledne ještě stihnou trénink v KV Areně. U autobusu se pak ve 13:30 bude trenérům hlásit 24 hráčů do pole a dva brankáři. „Nejedou s námi kluci, kteří mají zranění. Jmenovitě Radek Dlouhý, jenž má zánět šlach. Dále pak se zlomeninami se léčící dvojice Balán – Martin Látal. Nově se k marodům přidal i Vojta Tomeček,“ informuje o komplikacích se sestavou Karel Mlejnek a dodává: „Co se týče brankářů, pojede s námi Tomáš Závorka a Vláďa Habal. Petr Hruška dostane příležitost chytat v dalších zápasech.“

A-tým má za sebou již dva týdny přípravy na ledě, cíle do přípravných utkání však zůstávají nezměněny. „Naše očekávání od obou zápasů jsou jasná. Chceme vyzkoušet co nejvíce hráčů a také herní styl, na kterém pracujeme,“ dodává Mlejnek na závěr.

S celkem Nižněkamsku se Karlovarští hokejisté utkají vůbec poprvé. V kádru soupeře hraje například i český reprezentant a dlouholetá opora Pardubic Petr Koukal (na hlavní fotografii), či reprezentant Slovenska Branko Radivojevič. Město Nižněkamsk leží v republice Tatarstán, přibližně 330 km západně od Ufy. V uplynulé sezoně se klub umístil na osmém, posledním postupovém místě ve Východní konferenci KHL a v prvním kole play-off hladce podlehl Kazani.

Související články