HC Energie Karlovy Vary

Klub se dohodl na ukončení smlouvy s Václavem Skuhravým

Dnešního dne uzavřelo vedení klubu HC Energie Karlovy Vary dohodu o ukončení smlouvy s bývalým kapitánem týmu Václavem Skuhravým. K dohodě došlo po delším jednání vycházejícího z přání na úrovni se rozloučit s hráčem, který pro karlovarský hokej hodně znamenal a už v průběhu své aktivní kariéry se stal jeho legendou.

„Přestože má Václav Skuhravý smlouvu platnou ještě na 2 roky, došlo ke vzájemné dohodě o jejím ukončení k 31. 7. 2013 na základě odstupného. Tento postup klubu do budoucna ušetří značné prostředky, protože hráče nebude muset další 2 roky platit, a zároveň zajistí důstojné ukončení vzájemné spolupráce s hokejistou, který toho pro náš klub vykonal opravdu mnoho,“ uvedl generální manažer klubu Miroslav Vaněk.

Motivem ukončení hráčské smlouvy v tomto duchu bylo oboustranné zachování dobrých vztahů mezi klubem a hráčem. „Chceme před sebou mít čistý stůl, abychom Václavovi v budoucnu umožnili návrat do klubu. Takto významného hráče a charakterního člověka rádi uvítáme ve svých řadách ať už na manažerské pozici nebo na pozici trenéra mládeže, kterou už si vyzkoušel a která by mu velice seděla. Rádi v budoucnu využijeme jeho dlouholeté zkušenosti,“ hovoří o další možné spolupráci Miroslav Vaněk.

Václav Skuhravý se po ukončení smlouvy stává volným hráčem, který může jednat o jiném angažmá bez jakýchkoli závazků vůči HC Energii. „Dle mých informací jedná s několika kluby a myslím, že v nejbližší době dojde k dohodě. Václavu Skuhravému přejeme hodně štěstí, zdraví a ještě dlouhá léta strávená v aktivní hráčské kariéře,“ uvedl na závěr generální manažer klubu.

Václav Skuhravý: Je ze mě Karlovarák

K tématu ukončení své smlouvy se vyjádřil i přímo Václav Skuhravý. „Chtěl jsem dokončit smlouvu, kterou jsem tu měl. Ale staly se známé skutečnosti, nastala velká obměna kádru a hráči s vyššími smlouvami museli kvůli finanční situaci klubu odejít. Ani moje výsledky nebyly takové, jaké si klub představoval. Jsem rád, že jsme se nakonec domluvili takto. Určitě jsem po těch dlouhých letech, které jsem tu odehrál, nechtěl odejít ve zlém, abychom na sebe například útočili přes média. Rozešli jsme se v dobrém.“

Václav Skuhravý za A-tým Energie odehrál 11 kompletních sezon, ve více jak polovině z nic navíc zastával funkci kapitána. Vzpomínek na karlovarský dres má tedy na rozdávání. „Na všechny trenéry, fanoušky i spoluhráče a vůbec celé angažmá budu vzpomínat jedině v dobrém. I když jsem vyrůstal jinde, dá se říct, že dnes ze mě už je Karlovarák.“

Na závěr se hokejista spjatý s číslem 34 vyjádřil k možnosti působit po ukončení hráčské kariéry v karlovarském klubu. „To je ještě dlouhá doba a řada věcí se může změnit. Určitě bych ale byl rád, kdybych se do klubu mohl vrátit. Bavilo by mě to,“ říká Václav Skuravý.