HC Energie Karlovy Vary

Dalším německým soupeřem je Mnichov

Hokejisté Energie se v tomto týdnu střetnou už s druhým soupeřem z Bavorska. Po skalpu Landshutu je však čeká podstatně zkušenější soupeř z Mnichova, účastník nejvyšší soutěže DEL. Utkání startuje v pátek v 18:00.
Kde sledovat utkání: Online přenos
Vstupenky zakoupíte na: Ticketportal.cz

Na mezinárodní scéně nepatří Německo k absolutní špičce, na klubové úrovni je však není radno podceňovat. I Landshut z 2. Bundesligy byl Energii důstojným soupeřem a nyní Karlovaráky čeká špičkový klub z německé nejvyšší soutěže DEL.

Mnichovský klub byl založen teprve v roce 1998, zažívá však dynamický rozvoj a v nejvyšší soutěži působí od sezony 2010/11. Že to v hlavním městě Bavorska myslí s hokejem vážně dokumentuje i společný juniorský tým s rakouským Salzburgem, který se od sezony 2013/14 bude s energetiky střetávat v Mládežnické hokejové lize. Oba kluby zastřešuje společný generální partner Red Bull.

I díky silnému sponzorskému zázemí je Mnichov považován za nejbohatší německý klub, který se netají vysokými ambicemi. Hlavním trenérem je Kanaďan Pierre Pagé, který odkoučoval přes 600 utkání v NHL. Kanaďany a Američany najdeme i v hráčském kádru pro novou sezonu. A v přípravném období se Mnichovu zatím daří, 1. srpna v prodloužení porazil Magnitogorsk 4:3 a o tři dny později si poradil i s Avangardem Omsk 4:2.

Více informací o soupeři naleznete na oficiálním webu www.redbullmuenchen.de.

Zraněných útočníků přibývá

A-tým Energie se v utkání bude muset obejít bez šesti zraněných útočníků. Martin Látal a Stanislav Balán jsou mimo hru se zlomeninami prstů. Vojtěch Tomeček laboruje s kolenními vazy, Tomáš Klíma má otřes mozku a ani Radek Dlouhý se zánětem šlach na ruce stále není stoprocentně v pořádku. „Nově k těm pěti přibyl i Jarda Kverka. Ten má pohmožděné rameno, ale podle prognóz by měl být do týdne v pořádku,“ poznamenal na úvod asistent trenéra Karel Mlejnek.

V ofenzivních řadách tak dostanou příležitost nadějní junioři. „Do utkání s Landshutem naskočil Tomáš Harkabus a hrát bude i tentokrát. Příležitost dostane také Jakub Flek,“ informuje Mlejnek.

Naopak v řadách obránců si trenéři mohou vybírat, koho do utkání nasadí. „K dispozici jich máme jedenáct a volno tentokrát budou mít Adam Schusser, Martin Rohan a Honza Tomeček. V brance nastoupí jako jednička Tomáš Závorka.“

Navzdory osekané sestavě zůstává cílem domácích vítězství. „Jak už jsem řekl před utkáním s Landshutem, chceme vyhrávat a tím pozvat diváky do naší haly na extraligu. Musíme ale zlepšit herní projev. Utkání s Landshutem nebylo podle našich představ. K lepší hře určitě přispěje i kvalita soupeře, Mnichov je podstatně lepší tým,“ dodává na závěr Karel Mlejnek.

Související články