HC Energie Karlovy Vary

Nejlepší možné řešení, řekl o odchodu do šaten Vachovec

Energetici přivítali na svém ledě tým EHC Red Bull Mnichov a nutno říci, že odehráli dobrý zápas. Po sportovní stránce zvítězili 4:1. Po té formální nestačili na svého soka a prohráli 0:5. Karlovarští hráči totiž odešli do šaten, a zápas tak byl kontumován v jejich neprospěch. K celé situaci se po utkání vyjádřil útočník Michal Vachovec.

Karlovarská Energie vyhrávala po necelých jedenapadesáti minutách hry proti EHC Red Bull Mnichov 4:1, ale v oficiálním zápise o utkání je uveden stav utkání 0:5. Zápas byl kvůli odchodu hráčů Karlových Varů do šaten předčasně ukončen a kontumován. Ale co dělat, když se hráči Mnichova chovali jako by se nacházeli v zápasnickém ringu místo na ledové ploše. Mnichov za 50 minut hry nasbíral deset dvouminutových a jeden desetiminutový trest. Tím ale výčet nekončí. Dva hráči totiž ještě obdrželi trest na 5 minut + do konce utkání.

„Máme zraněných šest hráčů a nechtěli jsme, abychom měli zraněných ještě více. Připravujeme se na extraligu a chceme být v co největším počtu. Chceme, abychom byli zdraví,“ vyjádřil se k důvodu, proč energetici opustili ledovou plochu i střídačky Michal Vachovec.

To, že se mužstvo sebere, a odejde od rozehraného zápasu, není zrovna ve zvyku. Agresivní hra mnichovského celku však hráčům Karlových Varů jiné možnosti nedala. Hráči z Bavorska nejen že dohrávali každý souboj, což není v hokeji žádná novinka, ale několikrát si vyskočili i na hráče bez puku. A tady jde o zdraví. „Trenér rozhodčímu říkal už dříve, aby začal pískat víc citlivě, protože tam byly zákroky na hranici i za hranicí,“ uvedl útočník karlovarské Energie k situacím, které se událi před 51. minutou utkání. V té totiž další hráči Mnichova předvedli, že mají raději zápasnické souboje než zápasy hokeje. „Pak už jen trenér řekl, že jdeme. Tak jsme se sbalili a šli do šatny. Myslím si, že to bylo nejlepší možné řešení.“

Michal Vachovec nepatří mezi hráče, kterým by tvrdá hra vadila. Někteří fanoušci Energie ho dokonce srovnávají s Václavem Skuhravým na začátku svého působení v dresu Karlových Varů. Tvrdá, férová hra, obětavost, dravost, přesná střelba. To je jen výčet vlastností Michala Vachovce, odchovance západočeského hokeje. „Bylo tam plno zákeřných faulů i nefaulů, které rozhodčí nepískal. Musíme se ale připravit na každého soupeře. Nějaký tým je tvrdý, nějaký zase technický. Musíme být odolní.“

Po Kanibalech z Landshutu byl Mnichov druhým německým týmem, který prověřil hráče z lázeňského města. Proti Landshutu dokázali energetici v letošní přípravě zvítězit dvakrát a to poměrem 6:3 a 5:3. Mnichov měl být rozhodně silnějším mužstvem hrající německou Bundesligu. Po dobrém výkonu ho dokázali porazit 4:1. Tedy když nebudeme brát v potaz kontumační výsledek. „Hráli jsme s týmem z druhé ligy, s Landshutem. Byl to poměrně dobrý tým a na Mnichov jsme se tak pečlivě připravovali. Nechtěli jsme ho určitě podcenit, protože mají v mužstvu několik kanadských hráčů, kteří přistupují rychle na tělo,“ řekl po utkání Michal Vachovec k týmu EHC Red Bull Mnichov.

Související články

Preview k zápasu | čt 15.8.2013

Dalším německým soupeřem je Mnichov