HC Energie Karlovy Vary

St. dorostenci zůstávají bez porážky

St. dorost: HC Energie - Rytíři Kladno 3:0 (1:0, 1:0, 1:0) Starší dorostenci Energie drží po třech odehraných kolech extraligy stále plný bodový zisk. Zvítězili i v prvním utkání na domácím kluzišti. Zápasu s Rytíři Kladno dominovali Václav Krliš, autor všech tří domácích branek, a Jan Harakal (na snímku), jenž vychytal čisté konto.
Extraliga staršího dorostu, 3. kolo, út 10.9.2013
Karlovy Vary
Kladno
3:0
1:0, 1:0, 1:0
Branky a nahrávky: 3. Krliš (Binias, Rubeš), 27. Krliš (Bahounek, Svoboda), 54. Krliš. Rozhodčí: Zubzanda - Hynek, Maloušek. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:0. Průběh utkání: 3:0.
Karlovy Vary: Harakal – Vodička, Bahounek, Truhlář, Adam, Rulík, Binias – Hubáček, Osmík, Janata, Trapl, Svoboda, Čejka, Krliš, Rubeš, Dimitrov
Kladno: Vladař – Havelka, Libecajt, Matula, Chládek – Hajný, Kružík, Bláha, Pliml, Schildhabel, Čermák, Keszi, Kaprál, Kadlec

Komentář k utkání

Utkání začalo v poklidném tempu, oba celky si vytvořily pár slušných šancí, které však na obou stranách likvidovali brankáři. První branka padla ve třetí minutě v přesilové hře, kdy se Biniasova střela odrazila od obrany hostí přímo na hůl Václava Krliše, který otevřel skóre. Kladno pak mělo také ke konci části přesilovou hru, leč jí nevyužilo.

Do druhé části vstoupily oba celky značně agresivněji, především Kladno zlepšilo bruslení. Rytíři si vytvořili pár opravdu slibných příležitostí, které však všechny do jedné zlikvidoval bezchybný Harakal. Navíc ve 27. minutě, po ose Svoboda - Bahounek - Krliš se opět trefil domácí sniper a zvýšil na dva nula. Za tohoto stavu se šlo i do kabin.

Ve třetí periodě napnulo Kladno veškeré své síly, ale ani to k vyrovnání nestačilo. Když už Rytíři překonali domácí obranu, závorou v cestě jim byl Jan Harakal. Když navíc v 54. minutě Krliš zkompletoval hattrick, bylo dokonáno. Hosté se vrací domů s prázdnou, domácí berou všechny tři body.

Ohlasy trenérů

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary): Jsme rádi, že jsme porazili dosud neporažené Kladno. Utkání bylo podle mě taktickým bojem o to, kdo udělá první chybu. Dobře jsme bránili střední pásmo, chtěli jsme zabránit tomu, aby Kladnu nevycházely dlouhé přihrávky, které ve své hře praktikují. Další naší výhodou bylo to, že jsme disponovali skvěle střelecky naladěným Vaáclavem Krlišem, který vstřelil tři góly. Určitě se o to zasloužil i brankář Harakal, který za posledních 180 minut inkasoval pouze dvě branky.