HC Energie Karlovy Vary

Oslabení dorostenci neuspěli na Spartě

St. dorost: HC Sparta Praha - HC Energie 6:1 (2:0, 2:0, 2:1)
Po třech úvodních výhrách si výběr Václava Eismanna vylámal zuby na Spartě. Soupeř po celou dobu držel zápas pod svou kontrolou a nedal energetikům nejmenší šanci. Na čestnou branku se v samotném závěru zmohl alespoň Tomáš Rubeš.
Extraliga staršího dorostu, 4. kolo, pá 13.9.2013
Sparta
Karlovy Vary
6:1
2:0, 2:0. 2:1
Branky a nahrávky: 11. Honzák (Sebastian), 13. Jandus (Svoboda, Lojka), 29. Procházka (Kalina), 34. Hozák (Lojka, Knobloch), 42. Havel (Györi), 57. Jandus (Zářecký) – 58. Rubeš (Osmík).
Sparta: Pírs - Hozák, Lojka, Jandus, Kalina, Procházka, Svoboda, Zářecký, Györi, Havel, Knobloch, Janda, Jandus, Seniov, Hrala, Bureš, Kazda, Polesný, Zídek
Karlovy Vary: Kuchař - Osmík, Rubeš, Adam, Bahounek, Beer, Binias, Čejka, Hauzr, Janata, Krliš, Pastyřík, Rulík, Svoboda, Šála, Trapl, Vodička

Komentář k utkání

Utkání již od svého úvodu prozradilo, kterým směrem se pravděpodobně bude ubírat. Dlouhý tlak Sparty vyústil v branku Jiřího Hozáka, jehož pak následoval i Martin Jandus, a vedení domácích bylo dvou brankové. Tento stav v první třetině již vydržel.

V prostřední dvacetiminutovce se trefili Ondřej Procházka a svůj druhý gól v utkání si připsal Jiří Hozák. Stejně jako v první třetině, tak i ve druhé se vedení Sparty navýšilo o dvě branky.

Hned na úvod posledního dějství obrana energetiků chybovala, do úniku se dostali Jan Havel a Marek Györi, přičemž první jmenovaný si s přehledem pohrál s brankářem a skóroval. Šestou branku Sparty a svou druhou v utkání o pár minut nato vstřelil Martin Jandus.

Energie v závěru projevila snahu, jejímž výsledkem byla branka, o kterou se postaral Tomáš Rubeš. Ale to už bylo Západočechům nic platné, vedení soupeře bylo propastné a ten tak zaslouženě zvítězil.

Ohlasy trenérů

Václav Eismann (hlavní trenér, HC Energie Karlovy Vary)
Chtěl bych pogratulovat soupeři k vítězství. K vítězství, které si dnes naprosto zasloužil. Utkání nám zkomplikoval fakt, že v uplynulých dnech odpadlo z důvodu nemoci či zranění až 12 hráčů včetně těch ze širšího kádru. Na Spartu jsme tak vůbec nestačili, hráči prohrávali osobní souboje, nezachytili jsme intenzitu hry soupeře. Navíc z těch šancí, které jsme si vypracovali, padl pouze jeden gól. Takže výsledek je jednoznačný a soupeř si jej zasloužil.