HC Energie Karlovy Vary

Hradec si odváží z KV Areny tři body

ELH: HC Energie Karlovy Vary – Mountfield HK 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)
Energetici ani ve svém druhém utkání na domácím ledě nedokázali naplno bodovat. Celý páteční večer v KV Aréně nenabídl oku lahodící hokej, ale z bitvy nakonec lépe vyšli hosté, když k zásahu z prostřední dvacetiminutovky přidali ještě dva ve třetí třetině. Energie se tak po třech kolech krčí se dvěma body na posledním místě tabulky. Další utkání odehraje Žemličkova družina v neděli na ledě neoblíbeného soupeře ze Zlína.
Tipsport extraliga, 3. kolo, pá 20.9.2013
Karlovy Vary
Mountfield HK
0:3
0:0, 0:1, 0:2
Branky a nahrávky: 35. Šimánek (Mikuš, Knotek), 45. Květoň (Šimánek), 53. Dej (Tvrdík, Pláněk). Rozhodčí: Pešina, Fraňo – Suchánek, Brejcha. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:1. Diváci: 2986. Střely na branku: 12:32. Průběh utkání: 0:3.
Karlovy Vary: Závorka – Bičánek, Šmach, Drtina, Grman, Látal J., Gulaši – Zaťovič, Hruška, Hovorka – Dlouhý, Balán, Látal M. – Doležal, Vlach, Flek – Koblasa, Kytnár, Tomeček
Mountfield HK: Kantor – Vydarený, Frühauf, Mikuš, Ptáček, Harant, Pláněk, Plášil – Podlešák, Mertl, Dej – Šimánek, Knotek, Květoň – Škoda, Langhammer, Tvrdík – Rousek, Červený, Švihálek

Komentář k utkání

Ofenziva Energie oproti předchozímu utkání posílila o uzdraveného kapitána Zaťoviče a novou akvizici Milana Kytnára, žádnou ofenzivní smršť si však Karlovarští na úvod utkání nepřipravili. Dobře napadající hosté odebírali soupeři puky už v zárodku akcí a brankáři Závorka i Kantor mnoho práce neměli. Příležitost s gólovými parametry se poprvé zrodila až v 10. minutě, kdy domácí gólman udržel bezbrankové skóre proti přečíslení dvou proti jednomu, z úhlu střílel Langhammer.

Pak však opět dominovaly spíše obrany a oko diváka bažící po pěkných kombinacích si mnoho neužilo. Příliš vzruchu nepřineslo ani vyloučení hostujícího Haranta, ve kterém hosté dokázali držet puk daleko od svého pásma. Smutnou vizitku karlovarské ofenzivy vyslal ve 20. minutě Radim Bičánek, jehož projektil od modré byl jediným statistiky zaznamenaným zákrokem Pavla Kantora v první třetině.

Obranná hra Hradce Králové neztratila na kvalitě ani po první přestávce a hosté díky dobré práci zůstali častěji střílejícím celkem. Gólové šance Energie byly ojedinělé, zřejmě nejblíže vyrovnání se domácí ocitli ve 26. minutě, kdy puk poskakoval v hradeckém brankovišti, žádná z hokejek ho však nedokázala doklepnout. Ve 29. minutě si hosté po faulu Bičánka zahráli první přesilovou hru, i jejich počínání však mělo k ideálu daleko. Promarněná příležitost je mrzet nemusela, protože ve 34. minutě se Jiří Šimánek z pravého křídla ukázkově trefil nad Závorkovo rameno. Hosté v KV Areně vedli a nic na tom nezměnily ani další přesilové hry, po jedné na každé straně.

Třetí perioda přinesla zřejmě nejvíce otevřenou hokejovou podívanou. Ve 44. minutě vytvořil rychlonohý Látal pro Energii přečíslení tři na dva, Grman však jeho přihrávky zpoza branky využít nedokázal. Chyba obrany tak byla potrestána na druhé straně kluziště. Šimánek při forčekingu obral o pul rozehrávajícího Gulašiho, nahrál k druhé tyči a Lukáš Květoň technickou střelou zamířil přesně pod horní tyčku.

Domácí ztráceli na soupeře už dva góly a při vyloučení Vydareného, které přišlo po krátké chvíli, zřejmě definitivně zahodili možnost na bodový zisk. Sám před brankou totiž Radek Dlouhý nastřelil pouze brankáře Kantora, a vlastním faulem navíc početní výhodu Energie zkrátil. Více šancí na zvrat už domácí nedostali. Čas i síly jim ubraly nedovolené zákroky Zaťoviče a Balána, při druhé z přesilovek pak definitivní pojistku královehradeckého úspěchu přidal Rastislav Dej. Energie o čestný úspěch bojovala do samotného závěru, Východočeši však už první letošní nulu pro Pavla Kantora v poklidu ubránili.

Ohlasy trenérů

Karel Mlejnek (HC Energie Karlovy Vary): Gratuluji soupeři k vítězství. K našemu výkonu musím říct, že prohrát se může, ale jde o tom jak se prohraje. Brankaři hostí jsme nulu darovali zadarmo. Naše aktivita v předbrankovém prostoru i počet střel odpovídá tomu, že jsme nebyli schopni dát gól. Hosté byli trpělivější a čekali na svojí příležitost. Utkání bylo o první vstřelené brance. S Chomutovem jsme hráli lépe než z Hradcem. Napravit předvedenou hru můžeme, ale jenom prací a zase prací. Nevím, čím jiným napravit náš výkon.

Peter Draisaitl (Mountfield HK): Vstoupili jsme do utkání dobře. Měli jsme ho patnáct minut pod kontrolou, jenom nám chyběl důraz. Udrželi jsme si trpělivost a počkali jsme si na první gól. Následně jsme domácím nic nepřenechali a utkání jsme v poklidu dohráli do konce. Hrajeme třikrát venku a tyto tři body jsou pro nás důležité.

Fotogalerie

Související články

Ohlasy k zápasu | pá 20.9.2013

Dvanáct střel je fakt málo, uznal Závorka

Preview k zápasu | čt 19.9.2013

Energetiky čeká doma nováček z Hradce