HC Energie Karlovy Vary

Náročná série pokračuje v úterý se Spartou

Z ledu vicemistra se hokejisté Energie přesunují na vlastní led, kde v úterý od 18:00 přivítají papírově zřejmě nejsilnější celek extraligy. Sparta Praha do KV Areny přiveze kvalitně posílený kádr včetně Petra Kumstáta a Lukáše Pecha, v nové sezoně však na hřišti soupeře ještě nebodovala. Dokážou se energetici vzepřít předpokladům a prodlouží její čekání?
Kde sledovat utkání: Online přenos | Video přenos
Vstupenky zakoupíte na: Ticketportal.cz

O soupeři

„Kdybychom si nedali za cíl titul, tak bychom byli alibisti,“ prohlásil před sezonou hlavní trenér Sparty Josef Jandač. Pohled na změny v kádru, který má bývalý trenér Liberce, Budějovic nebo Lva na starost, dává tušit, co že nejde jen o chvástání.

Díky finanční injekci svých akcionářů si Sparta mohla dovolit mohutně posílit.A nejde jen o bývalá útočná esa Energie Petra Kumstáta a Lukáše Pecha. Novou smlouvu v klubu podepsal Petr Ton, který v pátek vstřelil svůj 255. gól v rudém dresu, a stal se tak nejlepším střelcem klubu v historii. Personou nemenšího formátu je i kapitán českých mistrů světa z roku 2010 Tomáš Rolinek, kterého holešovický klub po delších jednáních přece jen získal do svého kádru. Tým navíc profituje ze spojení se Lvem Praha, z jehož sestavy má aktuálně zapůjčeného obránce Krejčíka a útočníka Tomáše Rachůnka. Na přestup pak z českého účastníka v KHL přišel brankář Tomáš Pöpperle, kterému kryjí záda Filip Novotný a Vojtěch Sedláček. Dodejme, že Sparta využívá služeb výhradně českých hokejistů, na soupisce aktuálně nemá žádného cizince.

Přípravu sparťanů na sezonu obstaraly především zápasy European Trophy. Během osmi utkání nasbírali 14 bodů, což stačilo jen na čtvrté místo v jižní divizi. V základní hrací době však Pražané prohráli jen dvakrát, a to se švédskými kluby HV 71 a Linköping. Z extraligových soupeřů se svěřenci trenéra Jandače v přípravě utkali jen dvakrát s Chomutovem a obě utkání skončila jejich vítězstvím.

Že výsledky z přípravy není radno přeceňovat, však ukázalo hned druhé extraligové kolo, ve kterém Sparta podlehla právě Pirátům. Bod nezískala ani v neděli v Liberci, naopak na domácím ledě je zatím stoprocentní. Se šesti body patří úternímu soupeři Energie sedmá příčka.

Poslední utkání

PSG Zlín - HC Energie Karlovy Vary 3:1 (0:1, 1:0, 2:0)
Sestava KVA: Závorka - Bičánek, Šmach, Drtina, Gulaši, J. Látal, Grman, Schusser - Zaťovič, Hruška, Hovorka - Dlouhý, Balán, M. Látal - Rohan, Vlach, Zucker - Koblasa, Flek, Harkabus

Bílí Tygři Liberec - HC Sparta Praha 6:5 (1:0, 3:3, 2:2)
Sestava SPA: Pöpperle - Pilař, Piskáček, Sičák, Kubát, Krejčík, Švrček, Gřegořek - Pacovský, Hlinka, Rolinek - Kumstát, Pech, Klimek - Ton, Přibyl, Buchtele - T. Rachůnek, Simon, I. Rachůnek

Vzájemné zápasy 2010/2011

13. HC Sparta Praha - HC Energie Karlovy Vary 2:1 sn
26. HC Energie Karlovy Vary - HC Sparta Praha 3:4 sn
39. HC Sparta Praha - HC Energie Karlovy Vary 2:3 sn
52. HC Energie Karlovy Vary - HC Sparta Praha 1:2

Vzájemné zápasy 2011/2012

08. HC Sparta Praha - HC Energie Karlovy Vary 3:5
21. HC Energie Karlovy Vary - HC Sparta Praha 0:3
34. HC Sparta Praha - HC Energie Karlovy Vary 3:2
47. HC Energie Karlovy Vary - HC Sparta Praha 2:1

Vzájemné zápasy 2012/2013

01. HC Sparta Praha - HC Energie Karlovy Vary 2:1 sn
14. HC Energie Karlovy Vary - HC Sparta Praha 5:4
27. HC Sparta Praha - HC Energie Karlovy Vary 1:4
40. HC Energie Karlovy Vary - HC Sparta Praha 0:2

Nejvyšší vzájemná výhra

12.01.2003 | HC Energie Karlovy Vary - HC Sparta Praha 4:0
* V případě shodného rozdílu rozhoduje menší počet inkasovaných branek

Nejvyšší vzájemná prohra

21.11.2004 | HC Sparta Praha - HC Energie Karlovy Vary 7:0
* V případě shodného rozdílu rozhoduje menší počet vstřelených branek

Související články