HC Energie Karlovy Vary

Bezúch: Jsem rád, že mi to střílí!

Ze sedmi zápasů má Juraj Bezúch na svém kontě tři branky a stejný počet asistencí. Lídr třetí formace Vlčí smečky oceňuje možnost pomoci svému týmu přesnými zásahy. V zápase proti Stupinu rozhodl právě rodák ze slovenské Skalice o tříbodové výhře pro domácí tým. Po utkání jsme Juraje vyzpovídali.

Juraji, jak byste shrnul zápas proti Stupinu?
Šli jsme do něj s cílem získat tři body. Věděli jsme, že soupeř bude hrát tvrdý a pečlivý hokej a jsme rádi, že se nám to i přes divoký vývoj povedlo. Myslím si, že po taktické stránce jsme zápas, až na pár drobností, zvládli dobře.

Co říkáte na Karlovy Vary?
Líbí se mi tady. Hokejové prostředí a atmosféra v týmu tomu jen prospívají. Jsem rád, že se mi zde už podařily vstřelit nějaké ty branky.

V týmu tedy vše funguje?
Ano. V týmu je to skvělé. Sedíme si s kluky v lajně, jsme rádi za naši produktivitu a za výhry, které se nám daří sbírat.

Jak si Energie vede ve srovnání se zámořím, kde jste působil?
Je to tu skvělé. Zázemí a péče, jaké jsou tady, se mi nikde nedostalo. Ať už v zámoří, tak i v A-týmu Skalice. Jsem nadšený.

Co čekáte od dalších zápasů?
Jedeme do Rigy a Petrohradu. Oba tyto týmy budou velmi těžkými soupeři. Oba mají zároveň dost malé ledy, což zvyšuje počet osobních soubojů, s čímž ty týmy počítají. I když bude mít tento trip jen dvě zastávky, tak jsem si jistý, že bude velmi těžký.

Budete i nějak pracovat na změnách?
Určitě chceme zvýšit produktivitu a kadenci střel. Těch je jednoduše moc málo, na čemž pak selháváme. Zápasy pak musíme rozhodovat v koncovkách, jako tomu bylo proti Stupinu.

Související články

Reportáž | po 23.9.2013

Juniorka po bitvě porazila Stupino