HC Energie Karlovy Vary

Zucker: Jsem rád, že jsem jubileum oslavil na domácí půdě

David Zucker v nedělním utkání proti Bílým Tygrům z Liberce odehrál své třísté utkání v české nejvyšší soutěži. Energie vyhrála 5:1 a právě autor rozhovoru si připsal dva body za jednu branku a asistenci. Zucker, a také kapitán týmu Martin Zaťovič, jsou poslední pamětníci mistrovského titulu ze sezony 2008/09, kteří v utkání nastoupili.

Davide, proti Liberci jste odehrál své třísté utkání v nejvyšší soutěži. Věděl jste o tomto jubileu?
Já to vím, ale jste asi jediný, kdo si na to vzpomněl. Před sezonou jsem nahlédl do klubové ročenky a tam bylo uvedené, že jsem doposud odehrál 294 utkání. Jeden zápas jsem shodou okolností vynechal, takže svoje jubileum jsem mohl oslavit na domácí půdě. Dnešní gól byl také mimochodem třicátý, velmi mi pomohl s psychikou.

Vy a kapitán týmu Martin Zaťovič jste byli dnes na soupisce jediní dva hráči, kteří zde působili v době zisku mistrovského titulu…
Je pravda, že jsme tady zůstali jediní. Především by bylo dobré, abychom se v této sezoně dostali do předkola play-off, následně pak i do čtvrtfinále. Od tohoto zápasu se musíme odrazit, hrál naplno utkání od utkání. Nevím, jestli ještě někdy získáme pohár pro mistra extraligy. Důležité je přednostně to, aby se v KV Aréně nehrála baráž.

Co byl váš nejsilnější hokejový zážitek za těch tři sta odehraných utkání?
Určitě hned první utkání v extralize, do kterého jsem měl tu možnost zasáhnout. Bylo to v Liberci, před každým zápasem tam hrála česká hymna. Na takový zážitek se nezapomíná. Byli se tam na mě podívat i moji rodiče, já osobně bych nikdy nevěřil tomu, že se dostanu do extraligy. Jsem vděčný tehdejšímu trenérovi Zdeňku Venerovi, který mne vytáhl ze Sokolova. V minulé sezoně to byl naopak pan Kýhos, který mi dal důvěru. Nyní je u kormidla Karel Mlejnek a já věřím, že když budu plnit to, co po mě chce, důvěru opět získám.

Čemu přisuzujete zlepšené výkony v posledních dvou utkáních?
Nastavili jsme si nový řád, každý plní to, co má. Po odchodu naší útočné top kvality, tím myslím Lukáše Pecha a Petra Kumstáta tady zůstali hráči, kteří musí bojovat o svoje místo. Když bude každý hráč v týmu plnit své povinnosti tak jako dnes, můžeme v takto dobrých výkonech pokračovat i nadále.

Díky za rozhovor a přeji minimálně tři sta dalších utkání!

Související články

Preview k zápasu | so 28.9.2013

Energie doma přivítá Bílé Tygry