HC Energie Karlovy Vary

Chytí se Energie na ledě Liberce?

Extraliga se středečním kolem opět naplno rozjela. Energie v něm neuspěla na domácím ledě s Plzní, Liberec naopak zvítězil v Kladně a připsal si do extraligové tabulky cenné tři body. V rámci 20. kola hostí Bílí Tygři na svém ledě právě energetiky. Zápas startuje v pátek úderem 18. hodiny.
Kde sledovat utkání: Online přenos | Video přenos

Liberečtí prozatím za očekáváním

Moc důvodů ke spokojenosti zatím v libereckém klubu mít nemohou. Po devatenácti kolech jsou se ziskem 25 bodů na desáté příčce. Bílé Tygry trápí především venkovní výsledky. Na ledech soupeřů získali prozatím jen osm bodů. Naopak v domácím prostředí bodují o poznání více. Naposledy vezl z Liberce 13. října dva body Mountfield HK. Od té doby vyhráli svěřenci Pavla Hynka všechna tři domácí klání. Úspěšnou sérii jistě budou chtít udržet i po pátečním utkání s Karlovými Vary.

Venkovní bilance Energie také není ideální

Svěřenci trenéra Karla Mlejnka neprožívají vydařené období. Na jedenáctigólovou nadílku ze Sparty nechala zapomenout reprezentační přestávka, po níž ale následovalo neúspěšné západočeské derby s Plzní. Jistě si proto bude chtít Energie napravit reputaci již v pátek na libereckém ledě. Venkovní zápasy jsou ale zatím karlovarskou noční můrou. V prozatímním průběhu sezony získali karlovarští hokejisté na venkovních kluzištích jen pět bodů, což je v této statistice řadí na poslední místo v celé extralize.

Statistikám opět vládne kapitán Nedvěd

Nejproduktivnějším hráčem Liberce je s 18 body veterán Petr Nedvěd (4+14). Potvrzuje, že má extralize stále co nabídnout. V klubové produktivitě ho dohání největší předsezónní liberecká posila Martin Bartek (10+4), který je zároveň nejlepším střelcem týmu. Obraně velí Jiří Hunkes (1+6), jenž nabíral minulou sezonu zkušenosti v KHL, kde oblékal dres pražského Lva. Bodově mu zdatně sekunduje Martin Čakajík (0+6). Před sezonou byl jednoznačnou brankařkou jedničkou Marek Schwarz. Jeho výkony však nebyly optimální a do branky se proto dostal Marcel Melicherčík, který je v současné době klíčovým hráčem Liberce. Dvakrát za sebou vychytal čisté konto. Celkově se pyšní průměrem 2,07 a úspěšností zákroků 93,04 %. Najde Energie na libereckého čaroděje recept?

O utkání s Jaromírem Kverkou st.

Karlovarská Energie se vypravuje do Liberce s cílem dovézt nějaké body. K zisku by mělo pomoci i několik změn v sestavě.

A změn v sestavě Energie bude o něco víc. „Do první formace nastoupí Radim Hruška. Michal Vachovec se pak posouvá na post třetího centra a mimo zůstane Jarda Kverka. Co se týče obránců, tak s námi nepojede Martin Parýzek. Jeho místo zaujme Honza Dresler, který přichází na měsíční zkoušku. Sedmým bekem bude Adam Schusser a mimo hru zůstává Martin Látal. Dvanáctým útočníkem bude Vojta Tomeček,“ vyjmenoval změny v sestavě asistent trenéra Jaromír Kverka.

Liberec v prvním utkání po reprezentační přestávce dokázal vyhrát na ledě Kladna a rád by bodoval i proti Karlovým Varům. Tato zkušenost jen dokazuje, že Energii nečeká nic jednoduchého. „Chtěli bychom naplno bodovat. Každé utkání je pro nás důležité a chceme napravit neúspěch s Plzní. Tato porážka nás hodně mrzí,“ povzdechl si Kverka.

Radim Hruška by měl společně s Petrem Pohlem a Martinem Zaťovičem tvořit nesilnější útočnou sílu. „Doufám, že to tam zase začne klukům padat a k nim se přidají i další formace. Zase jsme spadli do nepříznivých čísel a chceme se z toho co nejrychleji vyhrabat. Liberec nemá špatný tým, začal sbírat body a teď nedostává branky. Což je a bude pro nás problém. Gólů moc nedáváme, takže se budeme muset co nejvíce opírat o obranu,“ pokračuje Kverka a dodává: „Nechci vykřikovat, že Liberec porazíme, ale naším cílem je bodovat. Uděláme pro to maximum.“

Poslední utkání

HC Energie Karlovy Vary - HC Škoda Plzeň 1:2 (0:0:, 0:1, 1:1 - 1:2)
Sestava KVA: Závorka – Bičánek, Rohan M, Drtina J, Rýgl, Gulaši, Parýzek – Zaťovič, Vachovec, Pohl – Dlouhý, Vlach, Hovorka – Doležal, Kverka J, Zucker – Koblasa, Kytnár, Látal M

Rytíři Kladno - Bílí Tygři Liberec 0:3 (0:0, 0:2, 0:1)
Sestava LIB: Melicherčík – Hunkes, Derner, Voráček, Výtisk, Čakajík, Šimek, Vitásek – Urban, Nedvěd, Dušek – Bartek, Vampola, Bulík – Valský, Filippi, Víšek – Jass, Zacha, Vlach

Vzájemné zápasy 2011/2012

05. HC Energie Karlovy Vary - Bílí Tygři Liberec 1:3
18. Bílí Tygři Liberec - HC Energie Karlovy Vary 3:2 sn
31. HC Energie Karlovy Vary - Bílí Tygři Liberec 4:1
44. Bílí Tygři Liberec - HC Energie Karlovy Vary 3:2 sn

Vzájemné zápasy 2012/2013

11. HC Energie Karlovy Vary - Bílí Tygři Liberec 1:3
24. Bílí Tygři Liberec - HC Energie Karlovy Vary 3:1
37. HC Energie Karlovy Vary - Bílí Tygři Liberec 1:3
50. Bílí Tygři Liberec - HC Energie Karlovy Vary 3:1
OUT1 HC Energie Karlovy Vary - Bílí Tygři Liberec 4:2
OUT4 Bílí Tygři Liberec - HC Energie Karlovy Vary 5:0

Vzájemné zápasy 2013/2014

07. HC Energie Karlovy Vary - Bílí Tygři Liberec 5:1

Nejvyšší vzájemná výhra

9.1.2007 | Bílí Tygři Liberec - HC Energie Karlovy Vary 2:1
* V případě shodného rozdílu rozhoduje menší počet inkasovaných branek

Nejvyšší vzájemná prohra

13.10.2006 | HC Energie Karlovy Vary - Bílí Tygři Liberec 3:2 pr.
* V případě shodného rozdílu rozhoduje menší počet vstřelených branek

Související články

Ohlasy k zápasu | pá 15.11.2013

Závorka: Mrzí nás, že máme jen bod

Reportáž | pá 15.11.2013

Energie si z Liberce odváží bod