HC Energie Karlovy Vary

Při zranění Kubky vypomůže obraně Jan Dresler

Defenzivu A-mužstva postihla další absence, minimálně na měsíc nemohou trenéři počítat s Branislavem Kubkou, který je po operaci menisku. Vedení HC Energie se proto domluvilo s HC Slavia Praha na hostování třicetiletého Jana Dreslera, který přichází na měsíční zkoušku.

Jan Dresler (12. 3. 1983, 183 cm) se narodil v Ostravě, kde dlouhá léta nastupoval za Vítkovice jak v nejvyšších soutěžích mládeže, tak mužů. Byl členem mládežnických reprezentací v kategoriích U17, U18 a U19, na světový šampionát se však neprobojoval. Na Ostravsku působil až do sezony 2006/07, poté se stal hráčem Plzně, kde byl pevným článkem obranných řad až do sezony 2011/12. V jejím průběhu si jej vyhlédla pražská Slavia, ze které nyní do Karlových Varů přichází na hostování. Jan Dresler je defenzivním typem obránce, jeho bodovým maximem v nejvyšší soutěži je 8 kanadských bodů v sezoně 2011/12.

Zatímco defenziva Energie v krátké době přišla už o druhého hráče, útočné řady se pomalu vrací k plné síle. S týmem již naplno trénují Radim Hruška (po viróze) a Stanislav Balán (natažený přitahovač).