HC Energie Karlovy Vary

Odstartovala charitativní výstava fotografií, přispět můžete i Vy

Po roce je v plném proudu prodejní výstava fotografií Jany Mensatorové. Pro letošek jsou pro fanoušky a veřejnost připraveny krásné nástěnné kalendáře v ceně 250,- Kč. K dostání budou v Pizzerii u Areny, která tak jako minulý rok poskytla prostory pro výstavu, a také v restauraci Ventura pub (tzv. Evropák).

Prohlédněte si fotografie z vernisáže kalendáře v Pizzerii u Areny


Jana Mensatorová: Chtěla jsem fotky působící pozitivně

Jano, v loňském roce jste při své první výstavě naznačovala, že máte v plánu volně navazující sérii fotografií hráčů s dětmi. Měla jste již v té době určitou představu o tom, jak by měla vypadat letošní akce?
Ano. V hlavě jsem nosila jednu určitou podobu fotografie, a to Michala Gulašiho. Je pravda, že během roku prošla určitým vývojem a původně měla vypadat jinak, ale byla to taková startovací fotka. Byl to jeden z hnacích motorů, proč jsem do toho šla letos znovu, jinak by mi nedala asi spát (smích).

Jak jste vybírala či oslovovala rodiče malých modelů a modelek?
Moc jsem si přála fotit s dětičkami z kojeneckého ústavu, to ale z technických důvodů nešlo. Je dost komplikované sehnat povolení zákonných zástupců. Nakonec jsem přes svou stránku na Facebooku vytvořila výzvu „Děti dětem“, díky které mě mohli kontaktovat rodiče, kteří chtěli pomoci s focením kalendáře. Zapojila jsem děti od 0 do 4 let, aby si lidé mohli udělat představu, v jakém věku jsou dětičky v kojeneckém ústavu. Především jsem chtěla, aby veřejnost děti nelitovala, ale naopak aby fotky působily pozitivně a vesele.

Jak probíhalo focení samotné? Líbila se dětem spolupráce s hokejisty?
Měla jsem vše poměrně podrobně naplánované. Věděla jsem, co chci s kým fotit, a také jsem chtěla fotografie propojit i s minulou výstavou. Právě proto vznikla fotka Michala Vachovce, která i letos vyjadřuje to samé - „Zaostřeno na budoucnost“, ale v dvojitém podání (úsměv). A abych řekla pravdu, malé děti ani moc nevnímaly, že se jedná o hokejisty, ale považovaly to za zajímavé zpestření dne.

Při loňském prodeji fotografií se vybrala částka 28 tisíc. Myslíte, že letos tuto hranici překonáte?
S radostí můžu říct, že již první den prodeje byla překonána.

Děkuji za rozhovor


V dětském domově jsou za další spolupráci rádi

Několik slov přidala i ředitelka Krajského dětského domova pro děti do 3 let Ing. Erika Pavlová.

Uvítala jste další spolupráci s Janou Mensatorovou?
Samozřejmě. Spolupráci jsem s nadšením přivítala.

Co jste z výtěžku z minulé výstavy a prodeje fotografií pořídili?
Nakoupili jsme především pro naše nejmenší do postýlek zařízení pro snímání dechu.

V loňském roce jsme se bavily o stavu a počtu dětí v dětském domově. Jaký je stav dnes?
Oproti loňsku plno nemáme. Momentální stav je 42 dětí, takže nám stav lehce pokles, ale je to hodně proměnlivé. Snažíme se, aby děťátka našla nový domov co nejdříve a v našem ústavu byla co nejkratší dobu.

Blíží se Vánoce, jak probíhají svátky v prostředí dětského domova?
Oslava štědrého dne probíhá většinou 23. prosince ráno. Během večera před tím vše připravíme tak, aby si děti mohly užít plnohodnotné Vánoce. Dárečky se rozbalují od rána až někdy do Silvestra (smích). Děti jsou slavnostně oblečené tak, aby Vánoce v domově byly pro ně co nejpříjemnější.


Poděkování sponzorům

„Chci moc poděkovat za finanční podporu Pizzerii u Areny, Ventura Pubu a společnostem KARLOMIX - TRADE s.r.o. BigMat, ETSP CZ, s. r. o., Firma Jirkovský s. r. o., Credostav s. r. o. a Luxlighting s. r. o.“

„V neposlední řadě také HC Energii a jejím hráčům a trenérům za umožnění vytvořit kalendář, také KV Areně, tiskárně Garmond a restauraci a pizzerii Venezia. Velké díky patří Kačce Bogliové, která má na výsledné podobě kalendáře obrovský podíl.“ vzkazuje fotografka Jana Mensatorová.