HC Energie Karlovy Vary

Odpočineme si a pak chceme porazit Kometu, hlásí Balán

Na karlovarském střeleckém procitnutí a vítězství nad Pardubicemi nesl velký podíl útočník Stanislav Balán. Ten si ve druhém zápasu po měsíční pauze zahrál hned v první formaci a trenérům se odvděčil třemi body.

Ještě než se pustil Balán do hodnocení zápasu, připomněl důvod své téměř měsíční absence. „Už od začátku sezony jsem měl jsem problém s přitahovačem na levé noze. Nejprve jsem to přecházel a doufal, že to přejde. Přešlo to, ale pak se to vrátilo v ještě horší podobě. Musel jsme vynechat část soutěže, aby vše uklidnilo,“ popsal své zdravotní patálie.

Stanislav Balán se představil už v zápase na Kladně, to však ještě ve čtvrté formaci. Do té elitní se podíval už o zápas později. „Už když jsem nastupoval k prvnímu utkání po přestávce, tak mi trenéři řekl, že dostanu příležitost hrát v první formaci. Řekli mi to proto, abych byl na to připravený a soustředěný. No a povedlo se nám to. Já teď jen věřím, že nám to takto bude fungovat i do budoucna. Moc si přeji, aby zápas s Pardubicemi nebyl je výkřik do prázdna.“

Jak už bylo napsáno, Standa Balán si měsíc nezahrál mistrovské utkání. „Upřímně jsem si myslel, že návrat do zápasového tempa bude horší. Na Kladně jsem začal ve čtvrté formaci a moc mi nohy nešly. Pak to ale povolilo a bylo to lepší. S Pardubicemi jsem hrál v první pětce, byl jsem častěji na ledě, ale fyzicky hůř jsem se necítil. Ale když se vede o čtyři branky, tak nohy jezdí samy než,“ konstatoval.

Střelecká impotence trápila Energii několik posledních kol. O to příjemnějším překvapením byl šestibrankový příděl v neděli do branky Júlia Hudáčka. „Velice důležité bylo, že jsme vstřelili první branku. Kdybychom inkasovali, tak nevím jak by zápas dopadl. Nepamatuji se, že by se nám někdy povedlo utkání otočit. Když se prosadíme jako první, tak se nám hraje stokrát lépe. Více si věříme a pak je radost se na nás dívat,“ usmíval se Stanislav Balán.

Mezi hrou předvedenou na Kladně a v Litvínově byl oproti duelu v KV Areně s Pardubicemi obrovský rozdíl. „Nevím, co se s námi venku děje. Myslím, že je to o prvním gólu. Když se dostaneme do vedení, tak si dovolíme mnohem více. Pokud inkasujeme, tak se zatáhneme a jsme téměř neškodní. Největší problém je podle mého v hlavě,“ přidal Balán.

Zpět ale k utkání s Pardubicemi. Třetí třetina se ze strany domácích nesla téměř v exhibičním duchu. „Už v průběhu druhé třetiny se nám dařilo dva na jednoho. Museli otevřít hru, a tak jsme se dostávali do šancí. Některé jsme dotáhli do úspěšného konce, a tak jsme vybojovali tři body,“ pokračoval s úsměvem.

Před utkáním s Pardubicemi byli hráči důkladně motivováni. „Trenéři nám slíbili, že když vybojujeme tři body, tak dostaneme v týdnu o den volna navíc. Což se nám podařilo. Možná kdyby trenér něco vypisoval před každým zápasem, tak bychom vyhrávali jak na běžícím pásu. To je samozřejmě jen vtip,“ prohodil.

Další mistrovské utkání odehraje Energie až v neděli, kdy bude hostit Kometu Brno. Páteční utkání se Slavií již bylo předehráno. „Teď si pár dní odpočineme, zregenerujeme, potrénujeme a pak se začneme připravovat na Kometu. Pevně věřím, že si připíšeme další tři body,“ přeje si. Domů ale Stanislav Balán nechystá. „Mám to až na druhou stranu republiky. Je to pomalu čtyři sta kilometrů a chci odpočívat. Ne trávit čas za volantem,“ popsal své plány.

Stanislav Balán je jedním z hráčů, jejichž tvář v měsíci říjnu zdobí hustší porost než obvykle. „Mně to moc neroste, ale je to součástí Movemberu. S některými kluky jsme si řekli, že do toho půjdeme. Někomu to roste méně, někomu více. Největšími vousáči jsou teď asi Michal Gulaši a Marek Hovorka,“ dodal.

Související články

Ohlasy k zápasu | ne 24.11.2013

Marek Hovorka: Šest branek je parádních!