HC Energie Karlovy Vary

Při návštěvě zápasu legend či MHL vstupenka na ELH zdarma!

V sobotu 30. listopadu od 15:30 se v hlavní hale KV Areny týmu HC Gazprom Export v čele s prezidentem KHL Alexandrem Medveděvem postaví český výběr složený z hráčů karlovarské a litvínovské staré gardy. Hokejový večer pak od 19:00 pokračuje zápasem MHL Energie – SKA-1946 Petrohrad. Vstup na obě utkání je zdarma, všichni návštěvníci navíc jako dárek obdrží vstupenku na extraligový zápas Energie – Mountfield v hodnotě 100 Kč!

Hokejisté celku Gazprom Export se v Karlových Varech představí opět po roce. Jejich střetnutí s výběrem legend karlovarského a českého hokeje zpestřilo oslavy 80 let karlovarského hokeje v prosinci 2012. Celek trénovaný legendárním Sergejem Makarovem zvítězil 7:5.

Soupeřem Rusů tentokrát bude kombinovaný tým karlovarské a litvínovské staré gardy, soupisku mužstva včetně krátkých profilů naleznete níže.

Ať již utkání skončí jakkoli, v KV Areně se určitě vyplatí zůstat. Po veteránech totiž na led naopak vyjedou mladíci, Vlčí smečka se od 19:00 utká se svým tradičním soupeřem SKA-1946. První letošní vzájemné střetnutí v Petrohradu vyhrálo SKA po divoké přestřelce 6:5!

Vstup na obě utkání je zdarma, vchodem Západ vedle fanshopu. Pro všechny fanoušky je navíc připraven dárek! Ať už navštívíte utkání starých gard nebo mladíků, obdržíte při odchodu z arény zdarma vstupenku v hodnotě 100 Kč na extraligové utkání Energie – Mountfield HK hrané 8. prosince v KV Areně. Vstupenky budou vydávány u východu v průběhu obou zápasů.

Sestava domácích

Jiří Šlégr – obránce, vítěz ZOH 1998, mistr světa 2005, vítěz Stanley Cupu 2002, v sezoně 1996/97 odehrál 6 zápasů za K. Vary.

Jiří Bubla – obránce, mistr světa 1972, 1976 a 1977, trojnásobný mistr Československa, v letech 1981 - 85 v NHL za tým Vancouver Canucks, otec Jiřího Šlégra.

Jan Vopat – 126 zápasů v NHL za Los Angeles a Nashville, bratr Romana Vopata, nyní hokejový skaut.

Martin Nosek – obránce, odchovanec Litvínova, v nejvyšší soutěži v letech 1990-92 a 2001-03 v sezoně 1992/93 hrál i za Karlovy Vary, v současnosti vedoucí ZS Ivana Hlinky.

Robert Kysela – útočník, odchovanec Litvínova, vynikající střelec, mistr světa 1996, bývalý komentátor ČT, dnes generální manažer Litvínova.

Pavel Weiss – odchovanec Litvínova, přišel do Karlových Varů před sezonou 1993/94 a dres tehdejší Becherovky oblékal až do sezony 1996/97. Pomohl k postupu do 1. ligy v roce 1995 a v extraligové baráži v roce 1997 udivoval 100% úspěšností v samostatných nájezdech.

Radko Goga - obránce, bývalý hráč Litvínova a Kadaně, později trenér mládeže v Litvínově.

Petr Kořínek – vynikající střední útočník, dlouholetá opora Plzně, 19 utkání v reprezentaci, známý svými dlouhými vlasy a výbornými nahrávkami.

Miroslav Hylas – odchovanec a bývalý útočník Karlových Varů ve druhé polovině osmdesátých let, dlouholetý trenér u mládežnických kategorií Energie a v současnosti asistent trenéra mladšího dorostu HC Energie.

Václav Vaněk - odchovanec Karlových Varů, juniorský mistr Československa 1980 se Škodou Plzeň (spoluhráči Jiří Jonák, Milan Ryzým, Václav Baďouček, Jiří Koreis, Václav Fürbacher) a ve druhé polovině osmdesátých let minulého století útočník tehdejší karlovarské Slavie.

Michal Vachovec st. – odchovanec Karlových Varů, který v dorostu hrál ve Slavii Praha (spoluhráči Richard Žemlička, David Volek, Petr Bříza), ale zranění zad ukončilo nadějně rozjetou kariéru. Otec útočníka Michala Vachovce ml.

Vojtěch Polák st. – 16 sezon hrál za A-tým Karlových Varů, později v klubu trénoval, nyní kustod A-týmu, člen Síně slávy karlovarského hokeje.

Martin Černý - odchovanec karlovarského hokeje. Útočník a člen týmu, který vybojoval v roce 1995 postup ze II.ligy do druhé nejvyšší soutěže I.ligy.

Miroslav Knížek – brankář, odchovanec Karlových Varů.

Milan Mottl (trenér) – v Karlových Varech působil jako hráč i trenér, člen Síně slávy karlovarského hokeje, bývalý majitel sklárny a zhotovitel slavných skleněných slonů pro reprezentaci v na OH v Naganu (1998 zlato) a tým HC Energie (2009 mistrovský titul).

František Potužák (trenér) – dlouholetý hráč Karlových Varů, později trenér (trénoval i společně s Milanem Mottlem), poté pracovník zimního stadionu, člen Síně slávy karlovarského hokeje.

Hugo Kysilka (vedoucí mužstva) – marketingový ředitel společnosti Vemex.

Sestava Gazprom Export

Valerij Kamenskij, Vitalij Prochorov, Andrej Malkov, Maxim Michajlovkij, Rustěm Kamaletdinov, Jevgenij Štepa, Sergej Semin, Vladimir Antipin, Nikolaj, Ignatov, Jurij Jaščin, Alexej Podalinskij, Alexandr Medveděv (kapitán), Viktor Gordijuk, Igor Boriskov, Andrej Kovalenko, Jevgenij Čižmin, Dmitrij Tepljakov, Alexej Pogonin, Igor Varitskij, Drimitrij Subbotin, Igor Ševcov.

Realizační tým: Sergej Makarov (trenér), Vladimir Toržkov (generální manažer), Jekatěrina Romašina, Anastasija Buchanko, Nataša Medveděva (lékař).