HC Energie Karlovy Vary

Tomáš Micka: Bude to boj do posledního kola

Energetici v pátek večer po třech letech vyhráli v Brně a výraznou měrou výsledku napomohl i Tomáš Micka. Po posledních nevýrazných výkonech se opět zvedl a zaznamenal jednu branku a asistenci.

Tomáši, co bylo klíčem k dnešní výhře?
Výborně jsme začali. Pak jsme bohužel deset vteřin před koncem první třetiny dostali gól. Ale je super, že nás to nepoložilo. Naopak nás to nakoplo a srovnali jsme. Ve třetí třetině se nám povedlo utéct o dva góly a udržet to.

V dnešním utkání padly některé branky po chybě v rozehrávce, čím to bylo?
Přesně tak. Byl to souboj hlavně ve středním pásmu. Nesměli jsme tam udělat chybu. Oba týmy mají propracovaný systém. Nám se povedlo v brněnskou rozehrávku ubránit a i proto jsme vyhráli.

Za stavu 1:3 přišlo dlouhé oslabení tří proti pěti. Měli jste v tu chvíli obavy o vaše vedení?
Určitě jsme se ještě báli o výsledek. Ono to není nic příjemného, když hrajete ve třech proti pěti. Ale kluci to tam ubránili a Tomáš Závorka dneska chytal parádně. I když jsme pak v poslední minutě dostali gól na 2:3, dokázali jsme to udržet.

Kabinou zněla písnička „Vzhůru k výškám“ od Helenky Vondráčkové, bude to teď pro vás symbolické?
Určitě by to bylo příjemné, uděláme pro to všechno. Teď se nám prostě daří a jedeme na nějaké vlně. Tak se ji snažíme udržet. Toto se pouští po vítězném zápase a kéž by to skutečně došlo až nahoru. Odkdy si tu písničku pouštíme, už si nepamatuji, ale je to super.

Desáté místo je na dosah, jak moc reálně vidíte postup na tuto příčku?
Máme ještě dost zápasů před sebou a bude to ještě boj do posledního kola. Je to tam těsné a každý se chce do desítky dostat.

Jaká bude nálada na dlouhé cestě domů?
Do Varů se vracíme určitě s velkou radostí. Tady se moc nevyhrává, fanoušci tlačí tým dopředu. Nám se tady povedlo vyhrát, takže jsme šťastní.

Související články

Preview k zápasu | čt 16.1.2014

Prolomí Energie brněnské prokletí?