HC Energie Karlovy Vary

Vlčí smečka padla i přes bojovný výkon

HC Energie Karlovy Vary - Atlant Moskevská oblast 2:5 (1:0, 0:2, 1:3)
V pondělním večerním utkání se střetla domácí juniorka Energie s juniory z Atlantu Mytišči. Po slibné první třetině přišel rychlý obrat hostujícího celku, na který domácí už nedokázali odpovědět, a tak energetici první utkání dvojzápasu prohráli v poměru 2:5.
MHL, 39. kolo, po 27.1.2014
Karlovy Vary
Atlant
2:5
1:0, 0:2, 1:3
Branky a nahrávky: 7. Gorčík (Troška, Vachutka), 45. Harkabus (Zadražil) – 36. Kudrjavcev (Kožokin, Baranov), 38. Leščenko (Zacepilin), 41. Kondratěv (Baranov), 42. Zacepilin (Akimov), 58. Leščenko (Zacepilin, Borunov). Rozhodčí: Kuljov – Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. Diváci: 250. Střely na branku: 24:27. Průběh utkání: 1:0, 1:4, 2:4, 2:5.
Karlovy Vary: Honzík – Kečkeš, Kvapil, Dvořák, Šafář, Škvor, Šimek, Troška – Flek, Beránek, Bezúch, Gríger, Táborský, Vachutka, Harkabus, Kohout, Gorčík, Hroch, Krliš, Zadražil
Atlant: Kuzmin – Krasnov, Orlov, Borunov, Mironov, Barčenkov, Zorko, Platonov, Kožokin – Kondratěv, Leščenko, Baranov, Zacepilin, Gurin, Kruglikov, Kudrjavcev, Akimov, Puškarjov, Mutnych, Bobylev, Kacedym

Komentář k utkání

Hra začala velice opatrně, v první části měla Energie k dispozici celkem tři přesilové hry, ze kterých jednu využila. Po asistenci Daniela Vachutky a Davida Trošky se trefil Sebastian Gorčík, který dorazil odražený puk do prázdné Kuzminovy brány. Na druhé straně se ve velké šanci ocitl Bobylev, který po střílené přihrávce od kapitána Leščenka trefil beton Davida Honzíka, který si tak připsal velice důležitý zákrok

Hned z úvodu druhé části měl velikou příležitost Daniel Vachutka, který po Vránově asistenci trefil pouze lapačku ruské brankářské jedničky. Po pár odehraných minutách druhé třetiny tohoto střetnutí byl k vidění opět aktivní první útok domácích. Tentokráte po ose Vachutka – Flek – Vrána zvonila tyč. První pětka byla i nadále aktivní.

Na začátku třinácté minuty bylo po faulu na Martina Kohouta nařízeno trestné střílení, ke kterému se automaticky postavil sám faulovaný. Bohužel pro domácí trefil pouze lapačku hostujícího gólmana. To mohlo Vlčí smečku značně mrzet, protože po chvíli se hosté dostali do přečíslení tři na jednoho. Kožokin přihrál Jegoru Kudrjavcevovi, který střílel do prázdné brány. Obrat byl dokonán během dvou minut – Zacepilin krásně vymíchal domácí obranu a jak na zlatém podnose předal puk kapitánu Vjačeslavu Leščenkovi, který pálil z první.

Atlant dokázal na začátku třetí třetiny odskočit na rozdíl tří branek. Po dorážce se prosadil Stanislav Kondratěv. Netrvalo to dlouho, a bylo to 1:4. O další branku se postaral Vitalij Zacepilin, který vystřelil od modré čáry, jeho střela skončila až za zády Davida Honzíka. Za pěstní souboj byli na obou stranách vyloučeni hráči na dvě plus dvě minuty. Za domácí to byl Sebastian Gorčík, za hosty Ivan Kruglikov.

Na rozdíl dvou branek dokázal snížit Tomáš Harkabus. Domácí dále tlačili a hostující střídačky zareagovala oddechovým časem. Další nápor Vlčí smečky pak Atlant ustál i díky štěstí, Gríger s Beránkem trefili pouze tyčku. Naopak, tři minuty před závěrečnou sirénou byl vyloučen Tomáš Dvořák. Hosté jeho vyloučení potrestali, přesně 120 sekund před koncem se trefil z rychlého protiútoku kapitán Vjačeslav Leščenko. Domácí tedy vyšli bodově naprázdno, hosté berou tři body.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary):Dnes proti nám nastoupil velice kvalitní soupeř, který hrál velice agresivně, a také velice aktivně. Nedokázali jsme si poradit s tlakem, který na nás Atlant vyvíjel. Utkání se rozhodlo dle mého názoru ve druhé třetině, kdy jsme neproměnili velké množství šancí. Za stavu 1:0 jsme měli soupeři odskočit na rozdíl vyššího skóre. Dostali jsme lekci z produktivity, musíme opět začít pracovat na sto procent.

Fotogalerie