HC Energie Karlovy Vary

Roman Vlach: Jsou to pro nás velice důležité tři body

Strůjcem úterního úspěchu nad zlínskými Berany byl Roman Vlach. Čtyřiadvacetiletý útočník enrgetiků si připsal dva kanadské body za vítěznou branku a asistenci. Výhra je pro něj o to cennější, že nastoupil proti týmu svého otce, trenéra Rostislava Vlacha.

Romane, vstřelil jste rozhodující branku 55 sekund před koncem utkání, jak hodnotíte dnešní výhru?
Jsou to pro nás velice důležité tři body, po skončení tohoto duelu jsme sledovali ostatní výsledky, které pro nás byly vcelku příznivé. Doufejme, že se i nadále budeme přibližovat desáté příčce, tedy postupovému místu do vyřazovacích bojů soutěže.

Dnes jste si připsal celkem dva kanadské body, podívejme se nejprve na vaší asistenci u gólu Tomáše Micky...
Gól padl v přesilové hře. Trénovali jsme pár signálů, o kterých jsme věděli, že je budeme chtít sehrát. Tomáš Micka se před bránou skvěle uvolnil, já jsem pouze přihrál před bránu, Tomáš skvěle trefil volný prostor v brance.

Poměrně často se vylučovalo, bylo to podle vás adekvátní?
Já nejsem ta správné osoba, které přísluší posuzovat, jak rozhodčí odvádějí svou práci. Myslím si, že zbývající utkání budou stejně vypjatá jako to dnešní. Hokej je sport, emoce chybět nikdy nebudou, musíme se s tím smířit.

V střetnutích proti Zlínu máte asi vždy nějaký osobní vztah, hlavním trenérem je váš otec, jak to vnímáte?
První zápasy proti mému mateřskému klubu pro mne byly opravdu výjimečné. Teď už to není tak vypjaté, jako to bylo zpočátku. Je to ale zvláštní pocit, nastupovat proti některým mým kamarádům, které znám prakticky od mládežnických kategorií.

V pátek vás čeká souboj proti lídrovi celé soutěže, pražské Spartě. Jak se připravit na takového soupeře?
Musíme rozhodně začít hrát spolehlivou obrannou hru. Sparta je totiž soupeř, který má ve svých řadách několik opravdových ofenzivních es. Má vyrovnané čtyři pětky, letos předvádí neskutečný hokej. Pro nás to bude urputný boj, budeme doufat v nějaké brejkové situace.

Související články

Preview k zápasu | po 27.1.2014

V KV Areně se představí úřadující vicemistr