HC Energie Karlovy Vary

Vlčí smečka ovládla Balašichu i v odvetě

MHL: HK MVD Balašicha - HC Energie Karlovy Vary 2:5 (0:2, 1:2, 1:1)
Energetici si odváží z Balašichy další tři body. Po utkání které měli po celou dobu ve vlastních rukách se mohli radovat z vítězství, které pečetil ještě trefou do prázdné brány svým druhým gólem zápasu Daniel Vachutka (na snímku). Utkání ještě okořenil pěstní souboj Trošky a Djačenka, oba dva byli vyloučeni do konce utkání a energetici museli od konce druhé třetiny utkání zvládnout jen s pěti obránci.
MHL, 42. kolo, út 4.2.2014
HK MVD
Karlovy Vary
2:5
0:2, 1:2, 1:1
Branky a nahrávky: 26. Prochorov (Šipov), 44. Lypkaň (Prochorov, Šipov) – 7. Vachutka, 8. Kohout (Zadražil), 24. Gríger (Vachutka), 31. Gočík (Zadražil), 60. Vachutka. Rozhodčí: Alexandr Soin. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:2. Střely na branku: 30:26. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4, 2:4, 2:5.
HK MVD: Bočarov (8. Kornjakov) – Lesnikov, Kuzněcov, Lypkaň, Zborowski, Pavelčuk, Jermošenko, Korjagin, Shusterman – Nikolajev, Uvarov, Bešarov, Prochorov, Jefremov, Sidljarov, Markovin, Bazanov, Savelij, Djačenko, Ali-Zade, Šipov
Karlovy Vary: Honzík – Kvapil, Dvořák, Škvor, Šimek, Troška, Horvath – Flek, Beránek, Gríger, Harkabus, Táborský, Vachutka, Kohout, Vrána, Gorčík, Zadražil, Hroch, Krliš

Komentář k utkání

Do první třetiny naskočili aktivněji hosté, což hned z kraje vyústilo ve fauly domácích. Energetici využili hned druhou přesilovou hru, kterou jim soupeři nabídli. Do branky Balašichy jako první přesně zamířil Daniel Vachutka. A po necelé minutě přidal další branku po Zadražilově skvělé asistenci Martin Kohout. Po druhé brance se domácí rozhodli oživit hru vystřídáním gólmana Bočarova. Od osmé minuty se do branky dostal Kornjakov, který si už do konce třetiny se střelami Vlčí smečky poradil. Stav zápasu už se do konce periody nezměnil.

Energetici vlétli skvěle i do druhé třetiny a hned z kraje dokázali vstřelit třetí gól zápasu. Tentokrát přesně zamířil slovenský forward v karlovarském dresu Dávid Gríger. Chvíli na to se však domácím podařilo odpovědět tím nejlepším možným způsobem, snížením na 1:3. Ten kdo připravil brankáře Honzíka o čisté konto, byl útočník Alexej Prochorov. V polovině zápasu využili energetici další početní výhody. Střelu, která přesně zapadla do Kornjakovovy brány, vypustil ze své hole Sebastian Gorčík. Ke konci druhé části se ještě rozpoutala rvačka mezi Troškou a Djačenkem. Oba dostali trest pět minut plus osobní trest do konce utkání a v zápase už svému týmu ani jeden nemohl pomoci.

V poslední části utkání se energetici zaměřili spíše na obrannou činnost a udržení zápasu ve svých rukou. Nejprve ještě zdramatizoval závěr utkání gólem z kraje třetiny Mark Lypkaň, po pěkně sehrané přesilové hře tria Lypkaň, Šipov, Prochorov. Poté už ale hostující junioři žádné přiblížení soupeři nedovolili a na závěr ještě přidal pátý gól do opuštěné branky MVD Daniel Vachutka. Energetici si s Balašichou poradili i v odvetě a odvážejí si další tři body.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): Věděli jsme, že nás dnes nebude čekat vůbec jednoduchý zápas. Povedl se nám výborný vstup do zápasu a zaskočili jsme domácí dvěma rychlými goly. To bylo pro celý vývoj utkání myslím si klíčové. Poté jsme nehráli to, co jsme chtěli, a pouštěli MVD do šancí, při kterých nás ale dnes po celý zápas výborně držel gólman Honzík. Po druhé třetině jsme si museli vyříkat a změnit pár věcí. Ve třetí třetině jsme předvedli výborný týmový výkon, kdy všichni hráči hráli 100% pro tým a šlapali jeden za druhého. Domácím jsme dovolili pouze minumum příležitostí ke skorování a případně vždy domácí narazili na Honzíka. Musím všem poděkovat za to, jakým způsobem zvládli obě utkání s lídrem tabulky a jsem hrdý na to, co jsme dokázali dnes předvést v poslední třetině. Zítra musíme co nejlépe zregenerovat a večer vyrážíme na asijský trip, kde se popereme o další body.