HC Energie Karlovy Vary

Michal Vachovec: ELH a MHL jsou naprosto odlišné soutěže

Pro rozhodující utkání série s Minskem byl do sestavy Vlčí smečky povolán i útočník Michal Vachovec, který jinak celou sezonu odehrál v A-týmu. Jak sám přiznal po postupu do osmifinále, v MHL si oproti extralize musí zvykat na řadu odlišností.

Michale, nejprve bych se vás chtěl zeptat na samotné utkání, jak hodnotíte postup?
Jsme velice spokojeni s postupem. Tato série se pro nás nevyvíjela dobře, prohráli jsme úvodní dvě domácí utkání, a soupeř šel do vedení 0:2. Nakonec se nám ale podařil obrat, rozhodující domácí utkání jsme zvládli. Za to jsme velmi rádi.

Jak náročný pro vás byl skok z Tipsport extraligy do MHL?
Rozhodně nemám v úmyslu se na to vymlouvat, ale česká extraliga a MHL jsou dvě naprosto odlišné soutěže. Jiní hráči, je to opravdu veliký skok.

Jaké konkrétní rozdíly byste vyjmenoval?
Velice těžká otázka, neodpovídá se mi na ní lehko. V extralize se hraje silovější hokej, je také o dost rychlejší. V Mládežnické hokejové lize se naopak víc napadá soupeř, méně se čeká, je na všechno méně času.

V osmifinále vás čeká Spartak Moskva. Co od této série očekáváte?
Spartak je velice kvalitní tým, rozhodně ho nesmíme podcenit, je důležité se kvalitně připravit. Každopádně budeme chtít postoupit dále.

Už jste si řekli něco o systému hry, nebo celkově o tom, jak bude váš soupeř hrát?
Musím vás zklamat, ještě jsme si ke Spartaku nic neříkali. Pouze jsme se soustředili na dnešní utkání, ve kterém šlo o všechno. To se nám nakonec podařilo, za což jsem velice rád. Uděláme maximum pro to, abychom se dostali v letošní sezoně co nejdál.

Související články

Ohlasy k zápasu | po 10.3.2014

Trenér Minsku: Energie nás zaskočila