HC Energie Karlovy Vary

Vojtěch Tomeček: Rozhodlo štěstí, které se přiklonilo k nám

Výraznou postavou 3. semifinále byl útočník Vlčí smečky a posila z A-týmu Vojtěch Tomeček. Trefou do prázdné branky nejprve ukončil naděje Spartaku na vyrovnání, svým gestem však záhy vyvolal hromadnou potyčku. Jejím výsledkem byly tresty do konce utkání pro 4 hráče. „Byly tam velké emoce a já se jich příště musím vyvarovat,“ říká v našem rozhovoru.

Vojto, v čem vidíte největší změnu oproti zápasům v Moskvě?
Myslím, že se k nám přiklonilo trochu toho štěstíčka, které nám v předchozích zápasech chybělo. I v nich byly chvíle, kdy jsme byli lepší, akorát jsme nezakončovali ideálně. Teď se k nám štěstí vrátilo a jsme za to rádi.

Který moment v utkání vás dostal na koně?
Určitě ten první gól, který nás nakopl, i když pravda, padl trochu se štěstím. Začali jsme si po něm více věřit a hrálo se nám lépe. Ale důležité je, že jsme to už udrželi.

Šance měl ale i Spartak, hlavně na konci druhé třetiny...
Dneska nás podržel gólman, který chytal výborně a myslím, že ten zápas patří jemu. Patří mu velký dík, od nás všech.

Vraťme se k závěru. Vstřelil jste gól do prázdné branky ale následným gestem jste vyprovokoval bitku...
Dostal jsem krásný puk, jel jsem sám na hráče, tak jsem zkoušel něco vymyslet. Naznačil jsem střelu a počkal jsem, co udělá. On spadl na kolena, tak jsem mu to dal do bekhendu. A k tomu gestu. Myslím, že to byly hlavně emoce. On ke mně přijel a dal mi do zad krosček, tak jsem se otočil a vyřídil si to s ním. Byly tam velké emoce a já se jich příště musím vyvarovat.

Nebojíte se nějakého disciplinárního trestu?
Uvidíme, když nějaký dostanu, budu si ho tedy muset odpykat a pro příště už se takových gest vyvarovat.

Myslíte, že se vás soupeř za rozhodnutého stavu pokoušel svou agresivitou alespoň rozhodit?
Já nevím. Zažil jsem to minulý rok, když některé týmy prohrávaly, tak na nás poslaly rváče. Ale myslím, že v play-off se to takto nehraje. Týmy chtějí mít do dalšího utkání všechny hráče k dispozici.

S čím půjdete do dalšího utkání?
Musíme pokračovat ve stejné hře jako v pondělí a vyhrát, abychom sérii vrátili zpět do Moskvy.

Související články