HC Energie Karlovy Vary

Šesťáci na mezinárodním turnaji v Letňanech třetí

Ve dnech 28. – 30. 3. se naši hráči ročníku U12 (2002) zúčastnili mezinárodního turnaje České teplo cup 2014 v Praze – Letňanech. V konkurenci nejlepších týmů z Česka a dvou finských týmů odehráli výborná utkání a v konečném pořadí obsadili třetí příčku.

Základní skupina

V základní skupině se energetici nejprve střetli s celkem HCM Warrior Brno. V tomto utkání zvládli zvítězit v poměru 5:1. V dalším utkání skupiny narazili na tým HC Lvi Břeclav, který přehráli výsledkem 7:2.

Druhý den turnaje zvládli energetici velmi těžké utkání s HC Letci Leňany, ve kterém zvítězili po boji 3:2, čímž si zajistili postup do semifinále. V utkání o konečné umístění ve skupině prohráli Karlovaráci s finským TPS Turku 1:4. Toto utkání ukázalo vysokou kvalitu soupeře, který utkání zvládl přes velmi dobrý výkon energetiků.

Semifinále

Poslední den turnaje nejprve energetici nastoupili k semifinálovému utkání s týmem HC Vítkovice Steel. Toto utkání se od začátku vyvíjelo ve prospěch soupeře, který oslnil velmi vysokou produktivitou, a dovedl utkání do vítězství. Kluci toto utkání nezvládli a prohráli 3:10.

Souboj o 3. místo

Závěrečné utkání sehráli naši hráči o bronzové medaile znovu s týmem TPS Turku, který ve druhém semifinále podlehl pražské Spartě.

K utkání nastoupili energetici odhodlaní a výborným taktickým výkonem vedli po dvou brejcích již 2:0. Soupeř ještě do konce první třetiny snížil na 2:1. Hrál se úžasný bojovný žákovský hokej. V závěru utkání tým TPS Turku 50 vteřin před koncem vyrovnal, čímž došlo k rozhodnutí samostatnými nájezdy. Odhodlání a touha po vítězství nakonec obrátily štěstí na stranu energetiků, kteří nájezdový rozstřel zvládli a vybojovali bronzové medaile.

Hráčům patří poděkování za úžasné zážitky a dobrou reprezentaci našeho klubu na turnaji s výbornou úrovní. Dále patří poděkování realizačnímu týmu a především rodičům za podporu během celého turnaje.

Konečné pořadí turnaje

1. HC SPARTA Praha
2. HC Vítkovice Steel
3. HC ENERGIE Karlovy Vary
4. TPS Turku
5. Espoo Blues
6. HCM WARRIOR Brno
7. HC LETCI Letňany
8. HK Mladí Draci Šumperk
9. HC SLAVIA Praha
10. HC LVI Břeclav

Energii reprezentovali

Bednář Jan, Benda Vít, Bílek Tomáš, Binias Dominik, Černý David, Korčmaroš Jan, Mareček Nikolas, Matoušek David, Motl Matyáš, Pohanka Vladislav, Hrůša Petr, Remeš Alexandr, Smolka Tomáš, Ševčík Jakub, Vondráček Benjamin, Vondráček Robin, Vondráček David.

Realizační tým: hl. trenér Kovka Jiří, vedoucí Motl Marek, Pohanka Vladislav.

Další informace

Výsledky všech utkání si můžete prohlédnout zde.

Fotografie z turnaje je možné si prohlédnout na www.hcenergie2002.webz.cz.

Fotografie