HC Energie Karlovy Vary

Trenéři po Vemex Cupu: Vše klapalo, rádi se vrátíme

Čtvrtý ročník Vemex Cupu je minulostí. Přečtěte si, jak průběh celého turnaje hodnotí trenéři zúčastněných juniorských týmů. Všichni se shodují, že turnaj je kvalitní zápasovou přípravou před ligovou sezonou a pochvalují si i organizační stránku.

Alexandr Bojev (SKA-1946): Jsme teprve na začátku přípravy, takže naším prvořadým cílem bylo ověřit si individuální možnosti našich hráčů. V Karlových Varech nejsme poprvé, jsme tu vždy spokojeni, vše je dobře zařízené. Jsme rádi, že zde můžeme soupeřit s kvalitními českými týmy. Příští rok se rádi opět zúčastníme. Tento rok máme v týmu spoustu nových hráčů, absolventů hokejové školy, které jsme chtěli vyzkoušet. Samozřejmě jsme narazili na řadu chyb, které se vždy v letních zápasech vyskytují, ale všeobecně jsem s hrou našeho týmu spokojený.

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): Jsme ve druhé fázi přípravného období, kdy hledáme hráče do sestavy. Zkoušeli jsme různé sestavy a různé hráče na různých pozicích a v různých kombinacích. Sehráli jsme výborné zápasy s těžkými soupeři a přesně to jsme potřebovali. Už v pátek dopoledne jsme tým zúžili o 3 hráče a zužování o zhruba další 2 hráče nás ještě čeká. Z tohoto hlediska nám turnaj splnil to, co jsme potřebovali. Z hlediska výsledků by nás více mrzelo, kdybychom se SKA vypadli v play-off MHL. Samozřejmě jsme chtěli uhrát co nejlepší výsledek, ale v této fázi to pro nás nebylo to hlavní.

Jaroslav Miksa (HC Vítkovice Steel): Jeli jsme sem s téměř kompletním týmem a mírnými obavami, zda nás mužstva, která jsou v MHL o rok posunutá, nebudou přehrávat. S předvedenou hrou jsem byl velice spokojen, naši hráči se toho zhostili velmi dobře. Plnili taktické pokyny, které jsme si řekli. Jsem velmi spokojený. Doufám, že v sezoně to bude takto pokračovat a budeme se ještě zlepšovat. Pro naše mladé kluky to byla velká zkušenost. Přesvědčili se, že pokud budou bojovat a makat, že mohou konkurovat i starším hráčům. Turnaj se nám velice líbil, kvalitní soupeři, čtyři těžké zápasy ve čtyřech dnech. Byli jsme velice spokojeni a rádi přijedeme zase, pokud dostaneme pozvání.

Derek Mayer (Red Bull Salzburg): Byl jsem spokojený s naším prvním a třetím utkáním (proti Energii a Chomutovu, pozn. red.). Ve druhém utkání proti Petrohradu jsme podle mého hráli pod naše možnosti. Velice zklamaný jsem z posledního zápasu s Vítkovicemi. Nehráli jsme v něm jako tým, ale jako soubor individualit, a proto jsme prohráli. Naším cílem na turnaji bylo vidět v akci co nejvíce hráčů a připravit se dobře na sezonu. Samozřejmě jsme chtěli vyhrát každý zápas, ale důležitější bylo, aby mladí hráči získali co nejvíce zkušeností. Po organizační stránce vše klapalo, stejně jako před rokem. Dobrá zápasová příprava, pěkné město a chutné jídlo, do Karlových Varů jezdíme rádi.

Karel Soudek (Piráti Chomutov): Na turnaj jsme přijeli s cílem sehrát se před začátkem extraligy. Postupně se to zlepšovalo, i když v posledním utkání proti Energii to bylo zase horší. Dorazili nám totiž jako posílení týmu hráči, kteří jsou jinak už mimo naše mužstvo a trénuji s A-týmem nebo Kadaní. S těmito posilami pak budeme chtít hrát i na Světovém poháru v Ufě. Kluci pohromadě hráli po dlouhé době, proto ta spolupráce nebyla taková. Organizace turnaje byla perfektní, nebylo na co si stěžovat a rádi se sem opět vrátíme.