HC Energie Karlovy Vary

Přechod do MHL byl pro mě dobrý krok, hlásí reprezentant Weinhold

V minulém soutěžním ročníku válel ve starším dorostu pražské Slavie, kde se blýskl na hráče defenzivního zaměření skvělou produktivitou, když si připsal 13 kanadských bodů. V současné době patří ke stěžejním hráčům české reprezentace do osmnácti let na Memoriálu Ivana Hlinky a v nadcházející sezoně bude oblékat dres Karlových Varů v MHL. Řeč je o sedmnáctiletém obránci Martinu Weinholdovi, kterému se věští velká budoucnost. „Každý turnaj v národním týmu je pro mě neskutečnou zkušeností, hodně mi to pomůže v mém hokejovém růstu,“ pochvaluje si šikovný mladík.

Sedmnáctiletý obránce byl v semifinálové bitvě se Švédskem hodně vidět. Navíc si připsal gólovou nahrávku u druhé branky svého týmu, kterou vstřelil v přesilové hře Daniel Krenželok. I když na svou premiérovou trefu na turnaji v Břeclavi stále ještě čeká, nastřádal už sedm asistencí a dokonce se dostal do čela kanadského bodování českého týmu. „Hodnocení zápasu? Stoprocentně pozitivní! Byl to těžký duel, ale podařilo se nám ho vyhrát,“ usmívá se od ucha k uchu.

Nadšený byl také ze skvělé divácké kulisy, která na stadionu panovala. „Atmosféra byla jedním slovem paráda! Je to bomba hrát před takhle plným stadionem. Donutí vás to ke stoprocentnímu výkonu,“ neskrývá nadšení. A přidává pozvánku na sobotní duel o zlato: „Všichni jsme rádi, že tu jsou takoví fanoušci, a tímto bychom je rádi pozvali i na finále. Byli bychom rádi, kdyby opět vytvořili takhle skvělou atmosféru!“

Co teď hráče před posledním duelem na turnaji čeká? „Na Kanadu se co nejlépe připravíme. Trenéři nám nachystají nějaké video, tak je nastudujeme, a v sobotu dáme do zápasu vše,“ slibuje Weinhold. A dodává: „Už od začátku turnaje hrajeme jako jeden tým, dodržujeme taktiku a bojujeme jeden za druhého. I proto teď doufáme, že se nám podaří dotáhnout turnaj do vítězného konce,“ přeje si.

Talentovaný mladík se stal čerstvou posilou Karlových Varů, kde v nadcházející sezoně naskočí do MHL. „Podle mě je to náročnější soutěž než extraliga juniorů. Jsou tam i starší hráči, takže pro mě bude těžší se prosadit. Myslím si, že přechod do MHL byl pro mě dobrý krok. Bude to pro mě lepší než nejvyšší juniorská soutěž,“ pochvaluje si svůj přestup z pražské Slavie. Účast na prestižním Memoriálu Ivana Hlinky, který je přehlídkou toho nejlepšího v dané věkové kategorii, vidí jako obrovský přínos pro svou kariéru. „Každý turnaj v národním týmu je pro mě neskutečnou zkušeností, hodně mi to pomůže v mém hokejovém růstu,“ uzavírá Weinhold.

(Foto: Juniorský hokej SK/CZ)