HC Energie Karlovy Vary

Junioři podlehli lotyšské Rize

MHL: HK Riga - HC Energie Karlovy Vary 3:2 (2:1, 0:0, 1:1)
Vlčí smečka v prvním utkání dalšího venkovního tripu body neurvala, v Rize podlehla svému soupeři 3:2. Domácí hokejisté se už v první třetině dostali do dvoubrankového trháku, energetikům se však v průběhu zápasu podařilo vyrovnat. Na gól z 55. minuty už ale odpověď nenalezli, a tak se z výhry raduje lotyšský tým. Odveta je na programu v úterý 14.10, opět se hraje od 18:35.
MHL, 15. kolo, po 13.10.2014
HK Riga
Karlovy Vary
3:2
2:1, 0:0, 1:1
Branky a nahrávky: 9. Bogdziul (Ozolinš, Razgals), 11. Jelisejevs (Ševčenko, Cukste), 55. Maslovskis (Sarkanis) – 20. Kohout (Michálek), 49. Zadražil (Fečo, Šimek). Rozhodčí: Lavrentijev – Kupčus, Griškevič. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 158. Střely na branku: 25:26. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2.
HK Riga: Grinfogels – Cypas, Neimanis, Cukste, Golubevs, Zile – Kondrats, Abols, Ševčenko, Galoha, Sprukts, Bogdziul, Razgals, Pankevičs, Sarkanis, Ignatovičs, Maslovskis, Ozolinš, Mazurs-Mago, Visockis, Elisejev
Karlovy Vary: Fečo – Vaněk, Šafář, Rulík, Weinhold, Röthlisberger, Michálek, Šimek, Běhal – Osmík, Beránek, Gríger, Táborský, Orság, Harkabus, Kohout, J. Vrána, Zadražil, Rubeš

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): Dnes jsme velmi špatně vstoupili do utkání, chyběl nám pohyb, důraz a nasazení. Soupeř toho využil a šel do velmi laciného dvoubrankového vedení. Teprve po druhém obdrženém gólu jsme zjistili, že je potřeba se hýbat a bojovat o body. Podařilo se nám v oslabení snížit na rozdíl jediné branky a ve druhé třetině jsme si zlepšeným výkonem vytvořili optickou převahu. Bohužel pouze optickou, protože byť jsme při napadání získávali kotouče, tak jsme nechodili přímočaře do branky a přehrávali mnoho situací. Vyrovanali jsme až v přesilové hře, kdy jsme se neprosadili kombinací, ale individuelní střelou po zavezení do třetiny. Neudrželi jsme koncentraci a po jedné ze série chyb, kdy soupeřův hráč prošel mezi našimi 4 hráči jsme dostali další lacinou branku, která byla rozhodující. V současné době se velmi nadřeme na branku, protože naši hráči nejsou schopni přistoupit na zjednodušenou hru a mnoho situací nám buď dlouho trvá nebo je přehráváme a po individuálních chybách dostáváme laciné branky. Musíme se z tohoto stavu velmi rychle poučit a produkovat hru, která nám přinese úspěch a nikoli tu, která se našim hráčům více líbí, a která nebolí.

Související články

Preview k zápasu | ne 12.10.2014

Druhý trip Vlčí smečky startuje v Lotyšsku