HC Energie Karlovy Vary

Máme co zlepšovat, říká Radim Hruška

Hokejisté karlovarské Energie neuspěli v utkání s Pardubicemi a prohráli 2:4. Příčin neúspěchu bylo hned několik, upozornil v našem rozhovoru útočník Radim Hruška, který v utkání vstřelil svou druhou branku v sezoně.

Po čtyřech domácích vítězstvích tak Karlovarští v KV Areně zůstali bez bodu. „Všechno jednou končí. To je pravda, ale na druhou stranu je to veliká škoda. Doufám, že nás porážka s Pardubicemi znovu nakopne a zase začneme předvádět doma lepší výsledky,“ přál si po utkání útočník Radim Hruška, který se v utkání prezentoval jednou brankou.

Karlovaráci si sice ve třetí třetině vytvořili tlak a zatlačili Východočechy před brankáře Kristana ale jasně se jejich ukázala největší slabina. Trefit prostor branky byl veliký problém. „Bušili jsme do nich, ale oni si to již pohlídali. Zlomový moment byl někde jinde. Během utkání jsme si vypracovali pár možností, kdy jsme jeli dva na jednoho. Bohužel ale nepřišla žádná střela. To se musí zlepšit,“ poukázal Radim Hruška na zahozená přečíslení.

A když už střela přišla, nemířila do prostoru branky. „To už je otázka pro obránce. Nevím, jak celou situaci viděli. Pokud proti nim útočníci dobře vystupovali, tak museli vše obstřelovat,“ vysvětlil nepřesnost létajících projektilů.

Tak či tak má Energie co napravovat. Když doma body ztratí, musí je ulovit někde jinde. Už třeba v pátek na ledě Olomouce. „Jediné body jsme uhráli v Liberci, ale tam jsme si je ani po té hře moc nezasloužili. Takže to musíme hodně zlepšit venku,“ pokračuje Radim Hruška.

Mezi tři tyče se v neděli postavil Vladislav Habal, jednička týmu Tomáš Závorka se léčí s drobným zraněním. „Už ze Zlína si přivezl nějaké zranění. Nebyl stoprocentně v pořádku, takže dostal prostor Habi (Habal),“ vysvětlil nepřítomnost brankářské jedničky.

Ani rošáda v sestavě týmu moc nepomohla. Třeba prvního centra v duelu s Východočechy odehrál Václav Skuhravý. „Je to velice zkušený hráč a řekl si o toto místo svými výkony. Taky se vyzkoušela další herní varianta k Davidovi Hruškovi. On také hledá ideálního partnera a jeho branky nám také moc chybí,“ podotkl jmenovec vyhlášeného střelce.

Stejně jako vstřelené branky postrádali trenéři A-týmu i Radka Dudu, který dostal na pět utkání stopku. „Tak to je logické, že nám chyběl. Věřím, že s jeho návratem s ním se naše hra zlepší a z Olomouce si nakonec odvezeme nějaké body,“ dodal Radim Hruška.

Související články

Reportáž | ne 12.10.2014

Z vyrovnané partie bez bodu

Preview k zápasu | so 11.10.2014

Smlsnou si energetici na pardubickém perníku?