HC Energie Karlovy Vary

Junioři rozhodli ve třetí třetině, z Rigy vezou tři body

MHL: HK Riga - HC Energie 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)
Junioři karlovarské Energie si ve druhém utkání proti Rize se soupeřem už poradit dokázali. Dlouho se oba celky trápily jak v koncovce, tak vůbec ve vytváření střeleckých příležitostí. První branku diváci viděli až ve třetí třetině, kdy se Západočeši dostali do vedení. Svou výhru poté pečetili gólem do prázdné branky. O oba góly se postaralo nejproduktivnější karlovarské ofenzivní trio, Harkabus - Zadražil - Gríger (na snímku). A radovat se Energie může nejen z tří bodů, ale i čistého konta brankáře Fučíka. Další utkání Vlčí smečka sehraje v pátek na stadionu Dinama Petrohrad.
MHL, 16. kolo, út 14.10.2014
HK Riga
Karlovy Vary
0:2
0:0, 0:0, 0:2
Branky a nahrávky: 45. Harkabus (Gríger, Zadražil), 59. Gríger (Zadražil, Harkabus). Rozhodčí: Prokuratov – Briedic, Bogdanov. Vyloučení: 4:6. Střely na branku: 19:26. Průběh utkání: 0:2.
HK Riga: Grinfogels – Golubev, Neimanis, Cypas, Cukste, Zile – Kondrats, Razgals, Ozolinš, Abols, Maslovskis, Mazurs-Mago, Ševčenko, Bogdziul, Elisejev, Galoha, Sprukts, Pankevičs, Ignatovičs, Sarkanis, Visockis
Karlovy Vary: Fučík – Michálek, Šafář, Röthlisberger, Weinhold, Šimek, Běhal, Rulík – Harkabus, Zadražil, Gríger – Beránek, Táborský, Kohout – Osmík, Hroch, Rubeš – Molnár, Vrána

Komentář k utkání

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): Jsme velmi rádi, že se nám v dnešním zápase podařilo získat 3 body a hlavně, že jsme konečně vstřelili branku při hře pět proti pěti, na kterou jsme delší dobu ve hře čekali. Náš výkon byl proti včerejšku bojovnější a více jsme chodili přímočaře do branky, což nám přinášelo více příležitostí než v prvním zápase. I když jsme měli lepší tlak do branky, tak jsme udělali i více nevynucených chyb v defenzivě a několikrát nás musel výrazně podržet Fučík v brance. I trochu se štěstím jsme přestáli konečný domácí tlak a připsali si první velmi cenné body na tomto tripu.