HC Energie Karlovy Vary

Hauzr v nájezdech rozhodl o výhře dorostenců na ledě Litvínova

St. dorost: HC Litvínov - HC Energie Karlovy Vary 1:2sn (1:0, 0:1, 0:0 - 0:0)
Ve vyrovnaném podkrušnohorském derby se do vedení dostali domácí, kteří se prosadili v samém závěru první třetiny. Energetici odpověděli ve 36. minutě, kdy dostal puk do sítě Michal Horký a zařídil vyrovnání na 1:1. V dalším průběhu hry už branka nepadla, a tak došlo až na samostatné nájezdy. V nich se parádně předvedl Filip Hauzr (na snímku), který k asistenci na branku Energie přidal i dva úspěšné nájezdy. Karlovarští tak vezou z Litvínova dva body. Další utkání je čeká už v sobotu 18.10., kdy doma přivítají Plzeň.
Extraliga staršího dorostu, 13. kolo, pá 17.10.2014
Litvínov
Karlovy Vary
1:2sn
1:0, 0:1, 0:0 - 0:0
Branky a nahrávky: 20. Havelka (Reichel) - 36. Horký (Hauzr, Davídek), rozh. náj. Hauzr. Rozhodčí: Plachý – Folk, Sládek. Vyloučení: 3:5, navíc Havelka (LIT) a Vodička (KVA) 10 min. os. trest. Bez využití. Diváci: 123. Střely na branku: 21:16. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:2.
Litvínov: Sklíba – Balász, Brejžek, Macháč, Šíp, Kučera, Brzek - Klika, Vébr, Drašar, Jícha, Reichel, Bečvář, Helt, Havelka, Leitner, Bárdoš
Karlovy Vary: Kuchař – Vodička, Vápeník, Hrůša, Kunc, Beer, Pajk, Prachař - Trapl, Svoboda, Čejka, Pastyřík, Horký, Hauzr, Davídek, Kurfürst, Janata

Komentář k utkání

Hned v úvodu utkání si Litvínov zahrál přesilovou hru, kterou však nedokázal využít. V páté minutě se do dobré pozice dostal Šíp, ovšem ani ten na Kuchaře nevyzrál. O minutu později byl vyloučen Havelka na 2+10 minut za zásah do oblasti hlavy a krku. Hosté ale tuto přesilovou hru nesehráli dobře a branku z ní nevytěžili.

V 17. minutě se nejdříve Vary pokoušely překvapit domácího gólmana Sklíbu, jenže ten skvěle zasáhl a dopředu mohl jít Litvínov. Šanci domácích ale zlikvidoval připravený Kuchař. Sedmnáct sekund před koncem první dvacetiminutovky se Litvínovští dostali do vedení, když se po dlouhém tlaku za záda Kuchaře trefil Martin Havelka.

Na začátku druhé části prověřil Brejžek hostujícího gólmana, který však stačil zareagovat a vyrazil kotouč svým betonem mimo brankoviště. Domácí hráli v první polovině druhé třetiny skvěle a Vary se dlouho nemohly dostat do útočného pásma. Tlak Litvínova vyvrcholil dvěma vyloučeními hostí. Litvínov ale ani dvojnásobnou početní výhodu nevyužil.

V pětatřicáté minutě zůstal po tvrdém nárazu na mantinel ležet na ledě Reichel, který se po nějaké době zvedl a s pomocí zdravotníků odputoval do kabiny. Úraz nejproduktivnějšího útočníka černožlutých otřásl celým týmem a minutu na to Litvínov inkasoval vyrovnávací branku. Ze skrumáže před brankou vydoloval puk Michal Horký a umístil ho do litvínovské svatyně.

Ve 45. minutě narazil Havelku na mantinel Vodička, který následně putoval na trestnou lavici na 2+10 minut za naražení zezadu. Necelou minutu poté byl vyloučen další hostující hráč Prachař a Litvínov se tak ocitl ve dvojnásobné početní výhodě. Černožlutí si ale za celou přesilovou hru nevypracovali ani jednu nebezpečnou situaci a pokračovalo se za nerozhodného stavu 1:1.

V polovině třetí třetiny se musel Kuchař v brance pěkně otáčet, když si Litvínov vypracoval obrovský tlak. Hostující gólman ale skvěle podržel svůj tým. Na druhé straně se ale o chvilku později ukázal také Sklíba, který zasáhl proti nebezpečné střele Vodičky. Základní hrací doba o vítězi nerozhodla a pokračovalo se v prodloužení.

V něm oba týmy skvěle bránily a nepouštěly svého soupeře do žádných větších šancí. Ani v něm jsme se ale vítěze nedočkali a rozhodovalo se v nájezdech, ve kterých byl šťastnější tým hostí. Rozhodující nájezd vstřelil Filip Hauzr, který zajistil výhru Karlovým Varům.

Ohlasy trenérů

Radim Skuhrovec (HC Litvínov): Dnes jsme nehráli špatný zápas, ale bohužel jsme zase udělali nějakou chybu, která nás nakonec stála vítězství. Nájezdy, to už je sázka do loterie, bohužel soupeř byl šťastnější a odváží si dva body a nám zůstává jeden.

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary): Bylo to utkání s velkým množstvím osobních soubojů, z čehož pramenilo to, že jsme se dostali dvakrát do dlouhých oslabení 3 na 5. Tam si myslím, že se to bodově lámalo. Naši hráči to dokázali obětavostí a obrovským úsilím ubránit. My jsme pak v nájezdech, které nejsou naší specialitou, dokázali dvě branky vstřelit. Za to jsme byli odměněni dvěma body a toho si moc vážíme.