HC Energie Karlovy Vary

Junioři zvítězili nad Petrohradem po samostatných nájezdech

MHL: Dinamo Petrohrad - HC Energie Karlovy Vary 2:3sn (0:0, 1:2, 1:0 - 0:0)
Vlčí smečka získala na své konto další dva body, v prvním duelu na ledě Dinama Petrohrad zvládla lépe samostatné nájezdy. Karlovarští v zápase s ruským týmem dvakrát vedli, soupeř ale vždy dokázal vyrovnat. V prodloužení rozhodnutí nepadlo, a tak musely rozhodnout samostatné nájezdy. Jediným úspěšným exekutorem byl Matěj Zadražil, brankář Tomáš Fučík vychytal všechny čtyři střelce Petrohradu. Odveta se hraje hned v sobotu, tentokrát od 15:00.
MHL, 17. kolo, pá 17.10.2014
Dinamo Petrohrad
Karlovy Vary
2:3sn
0:0, 1:2, 1:0 - 0:0
Branky a nahrávky: 30. Mozhajev, 56. Antipov – 28. Harkabus (Kohout, Zadražil), 37. Šafář (Harkabus, Kohout), rozh. náj. Zadražil. Rozhodčí: Ovčinnikov – Osipov, Smirnov. Vyloučení: 4:3. Bez využití. Diváci: 250. Střely na branku: 16:44. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3.
Dinamo Petrohrad: Sinjagin – Gavrilov, Petrov, Ušněv, Ručkin, Malyk, Čaika, Trusov – Mironišin, Avtomov, Rjašentšev, Gimbatov, Kurakin, Mozhajev, Djadjuško, Kuzněcov, Antipov, Nagličev, Nechajev, Zavjalov, Jelšansky
Karlovy Vary: Fučík – Šafář, Michálek, Weinhold, Šimek, Röthlisberger, Běhal, Rulík – Gríger, Harkabus, Zadražil, Beránek, Táborský, Kohout, Osmík, Hroch, Rubeš, Orság, Molnár

Komentář k utkání

V první třetině utkání měli navrch karlovarští hokejisté a svého soupeře jasně přestříleli. O převaze Energie svědčí i čtyři vyloučení na straně domácího celku. Vlčí smečka ale ani jednu z početních výhod využít nedokázala a ani Petrohrad se v ofenzivě dvakrát nepředvedl. Do šaten se tak po první periodě šlo za bezbrankového stavu.

V úvodu druhé dvacetiminutovky hrálo i Dinamo po vyloučení Šafáře přesilovou hru, obranu Karlových Varů ale moc neprověřilo, a tak diváci na gól stále čekali. Dočkali se až v polovině zápasu. V čase 27:10 se nejprve dokázal prosadit Tomáš Harkabus, o necelé tři minuty později ale překonal Fučíka Alexej Mozhajev - 1:1.

Energetikům se následně podařilo přestát oslabení pět na tři a ve 37. minutě znovu udeřit. Síť za zády gólmana Sinjagina tentokrát rozvlnil Ondřej Šafář. Ve třetí třetině to na žádný velký tlak domácího celku nevypadalo, v 56. minutě ale přišel zničehonic gól na 2:2, o který se postaral Arťom Antipov. V prodloužení se ani jeden z týmů prosadit nedokázal, a tak přišly na řadu samostatné nájezdy.

V nich postupně neuspěli Zadražil a Antipov, Harkabus a Kurakin, Táborský a Avtomov a ve čtvrté sérii také domácí Djadjuško. Matěj Zadražil ale svůj druhý nájezd proměnil a rozhodl o výhře karlovarské Vlčí smečky.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): V dnešním zápase jsme podali nejlepší výkon na tomto tripu. Byli jsme od začátku lepší a zlepšeným tlakem do branky jsem si vytvořili několik velmi dobrých brankových příležitostí. Měli jsme i mnohem lepší pohyb než domácí a pokud bylo nějaké nebezpečí, tak nás podržel gólman Fučík. Bohužel v dnešním zápase rozhodla o ztrátě bodu naše slabší efektivita v zakončení a dvě individuální chyby, které soupeř potrestal. Dinamo dnes opravdu z minima vytěžilo maximum. Hráčům jsem poděkoval za velmi dobrý výkon, protože se do konce rvali o body a odměnou jim byl i bonusový bod z dovednostní soutěže. Zítra nás čeká poslední utkání na tripu, v němž pokud navážeme na dnešní výkon, tak pevně věřím, že přivezeme domů ještě více bodů.

Související články