HC Energie Karlovy Vary

Vojtěch Tomeček: Jsou to velmi cenné body

Energetici v neděli večer vstoupili zápasem s Litvínovem do druhé čtvrtiny Tipsport extraligy. Svým houževnatým výkonem se jim podařilo odčinit vysokou prohru z prvního kola a po těsné výhře si připsali velmi důležité tři body, čímž přerušili sérii proher. Nejlepší střelec Energie, Vojtěch Tomeček, se na výsledku podílel jednou asistencí.

Vojto, jak byste zhodnotil utkání proti Vervě?
Určitě bych ho zhodnotil jen a jen kladně. S Litvínovem máme tři body, což se nepodaří každému, jsou to velmi cenné body a jsme za to nesmírně rádi.

Sledovali jste před zápasem výkony Litvínova, které už nebyly tak přesvědčivé, jako na startu sezony?
Tuším akorát, že poslední zápas prohráli, ale nijak zvlášť jsem ho nesledoval. Sleduji hlavně nás, snažím se soustředit na náš tým a na naše výkony, aby byly dobré.

Co bylo v tomto utkání nejtěžší?
Určitě to byla vyloučení, kterých bylo opravdu mnoho. S týmem jako je Litvínov, který má přesilovky výborné, to bylo opravdu těžké. Nakonec jsme to tedy zvládli, ale tohle si nesmíme dovolovat.

Fanoušci se často rozčilovali právě na dvojici hlavních sudí. Byly podle vás tresty oprávněné?
Myslím si, že opravdu ano. Všechny jsem tedy neviděl, ale ty, které jsem viděl, byly zasloužené. Hlavně ale byly zbytečné, jelikož dost jich bylo na útočné polovině a to nesmíme dělat.

Poslední zápasy střídáte druhou a třetí lajnu, avšak se stejnými spoluhráči. Pociťujete nějak tuto změnu?
Nepociťuji, hraji stále se stejnými spoluhráči, takže je jedno, jestli jsme druhá nebo třetí lajna. Na ledě strávím času skoro stejně, do každého střídání jdu navíc na plno, takže v tom rozdíl nevidím.

Kde podle vás přišel rozhodující moment utkání?
Určitě to byla využitá přesilová hra. Měli jsme jich hodně, ale využili jsme alespoň tu jednu. Radim Hruška se trefil, což je paráda.

Zdá se tedy, že by se konečně v těch přesilovkách začalo dařit?
Doufejme, doufejme, bylo by to moc dobré. Stále je trénujeme, ale musíme si všichni plnit své funkce, a pak to bude fungovat, to se nám dnes podařilo. Dobrá střela, dorážka, takhle to má vypadat.

Příští zápas hrajete ve Vítkovicích, poté je ale na řadě domácí derby s Plzní. Co od toho čekáte?
Utkání to bude určitě vypjaté, ostatně jako vždy. Doufáme, že přijde hodně diváků a podpoří nás v tom zápase, budeme je potřebovat. Pokud si každý splníme to, co máme, určitě nám to vyjde.

Související články

Ohlasy k zápasu | ne 19.10.2014

Rozhodl týmový výkon, říká Jan Tomeček

Preview k zápasu | so 18.10.2014

Druhá čtvrtina startuje podkrušnohorským derby