HC Energie Karlovy Vary

Pavliš: Led nebyl nic moc

K a d a ň - Jedním z nejlepších hráčů HC Energie v zápase v Kadani byl útočník Libor Pavliš. Čtyřiadvacetiletý odchovanec Vítkovic byl u vhazování, po němž padla jediná branka zápasu. Se souhrou se spoluhráči v útoku byl spokojen, horší slova nacházel pro kvalitu ledu: "Prvních pět až sedm minut byl led kvalitní, pak to ale začalo skákat a špatně se přihrávalo."
Podle Libora Pavliše kvalitě zápasu nepřidalo hned několik faktorů. Kromě nekvalitního ledu to byl i fakt, že se hrálo teprve druhé přípravné utkání. "Vypracovali jsme si nějaké šance, ale nedokázali jsme je proměnit. Z herní stránky to ale nebylo jinak nic moc, důležité je vítězství," snažil se najít také pozitivní stránky. "Zápasy s prvoligovými týmy bývají podobné, hraje se hodně v obraně, často se fauluje a hraje v oslabení. Ani těch branek moc nepadá," dodal.

Přesto můžou karlovarští fanoušci očekávat zlepšené výkony. "Zajistili jsme si kvalitní soupeře pro přípravu a trenéři budou hledat ideální složení útoků. Přestože se mi teď se spoluhráči hraje dobře, myslím, že vyzkoušíme i jiné varianty. A do začátku sezóny určitě zlepšíme i to proměňování šancí," zakončil optimisticky Libor Pavliš.