HC Energie Karlovy Vary

Tomáš Závorka: Děkujeme divákům za skvělou atmosféru

Jedním ze strůjců cenného vítězství v druhém derby byl i brankář Tomáš Závorka. Ten se po rozpačitém vstupu do sezony stává stejně jako loni oporou týmů a úspěšností zákroků už se přiblížil 92 procentům. V našem rozhovoru Tomáš chválí práci všech spoluhráčů v defenzivě.

Tomáši, jak na vás působilo dnešní derby?
Především to byla skvělá atmosféra, za níž děkujeme fanouškům a jsme rádi, že jsme jim to vrátili třemi body. Zápas byl velmi bojovný, soupeř se tlačil hodně do brány, ale žádné krásné akce tam bohužel nebyly. Tyhle zápasy většinou o té bojovnosti bývají. My jsme dnes předvedli vynikající defenzivní výkon a vše jsme si pohlídali, až na jednu šanci, kdy ujel Jožka Balej, ale to naštěstí pro nás skončilo šťastně. Ten zbytek kluci přede mnou pochytali, takže jim patří velká pochvala.

Plzeň vstřelila jen jednu branku, ta byla z vašeho pohledu poněkud nešťastná...
Ano, byla to rychlá střela, která se tam odrazila od Ryanovy (pozn. red. Ryan Hollweg) brusle, přímo k tyči, kam já už nedosáhl. My tyhle situace stále řešíme s trenérem gólmanů, že je vždy lepší rovnou zakleknout. Rozhodně mě to mrzí. Myslím, že v devíti z deseti utkání bych si klekl a možná i stačil nějak zareagovat, ale dnes jsem tam prostě zůstal stát a naneštěstí mi to tam zapadlo. Teď už je to ale jedno.

Co jste prožíval ty poslední minuty, když jste byli pod neustávajícím tlakem a navíc v oslabení?
Ano, Plzeň nás tam, dá se říct tlačila, ale my jsme stejně jako celý zápas skvěle bránili a do vážnější situace jsme jí nepustili. Navíc jsme si vytvořili ještě nějaké šance, kdy už jsem pomalu zdvihal ruce nad hlavu a doufal, že to do prázdné branky spadne. Nakonec jsme to ale ubránili a můžeme se radovat ze tří bodů.

Hecoval vás nějak zvlášť před utkáním Radek Duda, bývalý hráč Plzně?
On nás hecuje vždycky, před každým utkáním. Ale ničeho zvláštního jsem si dnes nevšiml, my se hecujeme tak nějak všichni mezi sebou. Já osobně tomu moc pozornosti nevěnuji, snažím se soustředit sám na sebe a co si kluci mezi sebou říkají, tak moc neposlouchám, protože já jim v té ofenzivně stejně moc nepomůžu. Spíš se snažím přemýšlet o tom, proti komu hrajeme a jaké volí nejčastěji zakončení, jejich typické akce a podobně.

Kdo je v šatně více slyšet, Radek Duda nebo navrátilec Václav Skuhravý?
On Venca je slyšet, i když nekřičí (smích). Je to možná nejhlučnější hráč, kterého jsem kdy zažil. V šatně má často slovo také Michal Vachovec, Radek Duda, ti starší kluci k tomu vždycky něco řeknou a jdeme na to.

Teď vás čekají tři venkovní utkání, na které z nich se nejvíce těšíte?
Já se těším na každý zápas a kdyby ne, tak by to bylo špatné. Ale teď o těch dalších nepřemýšlím a řeším pouze úterní utkání v Pardubicích. Všechna ta utkání ale budou těžká, na druhou stranu všechny soupeře už jsme několikrát porazili. Takže se budeme snažit o co nejlepší výkon a pokusíme se odvézt nějaké body, nic jiného nám nezbývá.

Související články

Reportáž | ne 26.10.2014

Napínavé derby těsně pro Energii!

Preview k zápasu | so 25.10.2014

Derby je tady! Do KV Areny míří Plzeň

Notes k zápasu | so 25.10.2014

Před derby: Zaměřeno na #51