HC Energie Karlovy Vary

Zadražil po sérii s Red Bullem: 11 z 12 bodů je dobrý výsledek

Junioři Energie zakončili v pátek večer úsek čtyř zápasů s Red Bullem Salzburg. Na domácím ledě se ji opět podařilo zvítězit, a ze hřiště tak neodešli poraženi již sedm zápasů v řadě! Jednou vstřelenou brankou se na vítězství podílel opět i Matěj Zadražil (na snímku), který se tak stále drží v čele kanadského bodování celé MHL.

Matěji, jak byste zhodnotil páteční utkání?
Bylo to opět tahání o výsledek, jako v předešlých zápasech, ale opět stálo štěstí při nás, takže se nám to podařilo. Myslím si, že 11 bodů z 12 je s tímto soupeřem velmi dobrým výsledkem, za který můžeme být velmi rádi.

Co v tomto utkání rozhodlo?
Moc se nám nedařily přesilové hry, což je myslím naše největší zbraň. Až na konci nám to spadlo a naštěstí to byla to rozhodující branka, ve kterou jsme tak dlouho doufali. Pravděpodobně tedy rozhodlo spíše to, že se nám nedařilo v přesilovkách, proto to utkání bylo tak vyrovnané.

Který zápas se Salzburgem pro vás byl nejtěžším?
Určitě to byl čtvrteční zápas, kdy jsme vlastně ztratili jeden jediný bod ze všech zápasů. Měli jsme to dobře rozehrané, už jsme vedli 3:1, ale pak jsme dostali během dvaceti vteřin dva rychlé góly, a tam se zápas zlomil. Pak to byla tahaná o výsledek až do konce, ale nakonec jsme to urvali na nájezdy.

Sehráli jste čtyři různá utkání se stejným soupeřem. Měli jste na každý zápas jinou taktiku?
Vesměs jsme hráli to samé. Chtěli jsme si hru řídit, určovat tempo, což se nám po většinu času i dařilo. Je jasné, že občas jsme něco změnili během zápasu, ale jinak jsme nastupovali stále jen s cílem vyhrát.

Jak byste srovnal rakouský a ruský juniorský hokej?
Salzburk má kanadského trenéra, takže hrají velmi aktivně a hodně do těla. Rusové kupodivu až takhle kontaktně nehrají, mají více kotouč na hokejce, hodně si s tím pohrají. To bude asi hlavní rozdíl mezi nimi.

Děkuji za rozhovor a přeji hodně štěstí!

Související články