HC Energie Karlovy Vary

Starší dorost ovládl západočeské derby, vyhrál už popáté v řadě

SD: HC Plzeň 1929 – HC Energie Karlovy Vary 3:4 (1:2, 0:2, 2:0)
Mladí energetici sice prohrávali v Plzni už od 5. minuty, ještě v průběhu úvodní dvacetiminutovky ale dokázali vývoj zápasu otočit. V prostřední třetině si navíc díky dalším dvěma gólům vypracovali pohodlný náskok. Indiáni sice dokázali ve třetí periodě snížit na rozdíl jediné branky, vyrovnat ale nedokázali, a tak může slavit karlovarský tým. Na výhře se nejvýrazněji podílel Jiří Janata (na snímku), který se postaral o dvě trefy svého mužstva.
Extraliga staršího dorostu, 21. kolo, so 15.11.2014
Plzeň
Karlovy Vary
3:4
1:2, 0:2, 2:0
Branky a nahrávky: 5. Kantner (Kokoška), 48. Kučera, 53. Vavřička (Rubner, Kantner) – 9. Janata (Svoboda, Čejka), 12. Horký (Davídek), 25. Janata (Nguyen, Svoboda), 34. Trapl (Janata). Rozhodčí: Svoboda – Jelínek, Jelínek. Vyloučení: 3:4, navíc Stráský (PLZ) 10 min. trest, Kodýtek (PLZ) 5 min. + do konce utkání. Využití: 0:2. Diváci: 50. Střely na branku: 27:27. Průběh utkání: 1:0, 1:4, 3:4.
Plzeň: Zeman – Váchal, Kaňák, Sysel, Čechura, Sedláček, Ivanič, Pokorný – Roubal, Kučera, Krystl, Vavřička, Krásný, Kantner, Kodýtek, Kokoška, Vracovský, Rubner, Hajšman, Hanzlík, Stráský
Karlovy Vary: Kuchař – Vodička, Vápeník, Hrůša, Beer, Pajk, Havlík, Bernáth – Šála, Nguyen, Trapl, Svoboda, Čejka, Pastyřík, Horký, Hauzr, Davídek, Kurfürst, Janata

Komentář k utkání

Indiáni začali lépe a po úvodním tlaku se také ujali vedení. Karlovarští si nepohlídali Matyáše Kantnera, který si sjel mezi kruhy na přihrávku Kokošky zpoza branky a ránou z prvního doteku zavěsil.

Hosté ale dokázali rychle odpovědět. Využili nabídnutou přesilovou hru a zásluhou důrazného Jiřího Janaty srovnali stav utkání. Rázem převzali kontrolu nad utkáním a přestože Horký ve své první velké šanci neuspěl, za pár minut už Karlovarští vedli. Byl to právě Michal Horký, kterého výbornou přihrávkou uvolnil Davídek. Zeman neměl sám proti Horkému příliš šancí a podruhé kapituloval.

Druhá třetina začala tlakem domácích, kteří se snažili rychle dotáhnout zpět k soupeři a vyrovnat. Namísto toho ale z ojedinělé brejkové situace potřetí inkasovali. Nguyen se povedenou kličkou dostal přes svého obránce a bekhendem nahodil na Zemana. Ten dokázal kotouč betonem jen vyrazit k dojíždějícímu Jiřímu Janatovi. Střelec první branky Energie si věděl rady a razantní střelou poslal puk až do sítě.

Plzeňští dopláceli na vlastní tresty. V přesilových hrách se totiž jejich soupeři nebývale dařilo, což potvrdil Martin Trapl, který využil další početní výhodu svého týmu, když si sjel na střed z pravého křídla a svižnou střelou zápěstím překonal Zemana.

Indiáni ve své vlastní přesilovce hned vzápětí nevyužili obrovskou šanci a navíc se zhruba dvě minuty před sirénou nechal vyloučit do konce utkání Petr Kodýtek. Hosté už se do pauzy znovu neprosadili, do třetí třetiny ale vstupovali v početní převaze, protože z Kodýtkova pětiminutového trestu ještě téměř tři minuty zbývaly.

Modrobílí se dokázali ubránit i v dalším oslabení a ve 48. minutě udeřili. Naděje oživil Tomáš Kučera, který si našel odražený kotouč a z ostrého úhlu jej dokázal dorazit přes ležícího Kuchaře do karlovarské branky.

Plzeňští cítili možný comeback a pořádně se do soupeře zakousli. Kontaktní branka visela ve vzduchu a nakonec jí docílil zhruba 5 minut po Kučerově brance Jakub Vavřička, který zakončoval krásnou kombinaci do prázdné branky.

Karlovy Vary ale sehrály koncovku utkání na výbornou, držely soupeře daleko od vlastní branky a nakonec utkání dotáhly do vítězného konce.