HC Energie Karlovy Vary

Šafář: Přál jsem si vítěznou premiéru

Extraligovou premiéru si v zápase proti Třinci odbyl mladý obránce Ondřej Šafář, který je oporou karlovarské Vlčí smečky. Na led se dostal i kvůli vyloučení Jana Tomečka. Jak sám přiznává, nervozita z něj spadla během prvního střídání. Snažil se hrát jednoduše a nic nevymýšlet.

Ondro, jak jste užil extraligovou premiéru?
Určitě jsem si zahrál víc, než bylo v plánu a než jsem očekával. Měl jsem plnil úlohu sedmého beka. Bohužel přišlo vyloučení Honzy Tomečka a já šel do toho.

Jaké pokyny jste měl od trenérů?
Trenéři i spoluhráči mě maximálně povzbuzovali. Šel jsem do boje a snažil jsem se podat co nejlepší výkon. Především jsem se snažil hrát jednoduše a dávat puky včas od hokejky.

Jak jste viděl situaci ohledně vyloučení obránce Tomečka?
Myslím, že to faul nebyl, nebo alespoň ne tak trest do konce zápasu. Soudím ale pouze dle toho, co jsem viděl na fotce. Mrzí mě to moc, jelikož jsme v té přesilovce třikrát inkasovali a v podstatě to rozhodlo zápas.

Užil jste si svůj první start alespoň trochu?
Musím říct, že na užívání nebyl čas. Extraliga je kvalitní soutěž. Jsem však rád, že jsem si to zkusil. Přál jsem si ale vítěznou premiéru, což se bohužel nepodařilo.

Nastupoval jste většinou s Redlihsem, jak jste se dorozumívali?
S dorozumíváním problém nebyl. Umím trochu anglicky, takže jsem to během zápasu využil. Hrálo se mi dobře. Jekabs je zkušený bek a hrozně mi pomáhal.

V úterý hrajete na Slavii. Uvidíme vás na soupisce, nebo odlétáte s juniory?
Já odlétám na trip s juniory. Věřím však, že kluci na Slavii vyhrají a přivezou tři body, které hrozně potřebujeme.

Děkuji za rozhovor.

Související články

Preview k zápasu | so 15.11.2014

Obstojí KV pevnost proti zbraním z oceli?